maanantai 24. helmikuuta 2014

MWC14: WhatsApp laajentaa puhelutoimintaan

WhatsAppin toimitusjohtaja Jan Koum kertoi tänään MWC messuilla että WhatsApp viestintäsovellukseen tulee puhelintoiminnot lähiaikoina.

Noin 450 miljoonan käyttäjän viestintäsovellukseen saadaan huomattava päivitys viimeistään toukokuun aikana (Q2) joka tuo puhelutoiminnot ohjelmaan.

Operaattorit takajaloilleen?

Teleoperaattorit eivät ole kovinkaan innoissaan WhatsAppista muutenkaan, se on vienyt miljoonia euroja operaattoreilta tekstiviestien korvaajana ja nyt se meinaa vallata vielä puhelintoiminnotkin.

Jan Koum kuitenkin vastasi operaattoreiden pelkoon, WhatsApp hakee operaattoreita mukaan palvelulleen, hän mainitsi että Saksalainen E-Plus olisi jo mukana ja muiden operaattoreiden yhteistyötä toivotaan myös. Tarkemmin kuitenkaan siitä mitä esimerkiksi E-Plus on WhatsAppin kanssa tarkalleen tekemässä ei kerrottu.

Onkin vielä hyvin epäselvää miten operaattorit voisivat hyötyä palvelusta ja mitä yhteistyöllä oikein haetaan, mahdollisestiko yhdyskäytävää WhatsApp puheluiden ja kännykkäpuheluiden välille?

Voikin olla että operaattori yhteistyössä haetaan erilaisia ratkaisuja siitä kuinka kaikki hyötyisivät tulevasta palvelusta. yksi vaihtoehto voisi olla esimerkiksi operaattoreiden kautta myytävää puheaikaa palveluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"