maanantai 24. helmikuuta 2014

MWC14: Mozillan Firefox OS kiinnostaa

Mobile World Congressissa on esitelty muutama Mozillan Firefox OS käyttöjärjestelmää käyttävä puhelin mutta todellinen pommi on Mozillan oma aloite jonka tarkoituksena on luoda 25 dollaria maksava älypuhelin markkinoille.

Älypuhelinta tuskin kuitenkaan tullaan näkemään länsimaissa myynnissä sillä se on suunniteltu lähinnä kehittyville markkinoille.

Mozilla julkaisi tänään yhteistyösopimuksen Kiinalaisen piirivalmistaja Spreadtrum Communicationsin kanssa, yhtiöt sitoutuvat “25 dollarin aloitteeseen” ja kehittävät älypuhelinta joka perustuu Spreadtrumin uuteen ohjainpiiriin sekä Mozillan Firefox OS -käyttöjärjestelmään.

Uusi ohjainpiiri tunnetaan mallinimellä SC6821, se kykenee käsittelemään laitteen muistinhallinnan, kosketusnäytön, kameran, WLAN- sekä Bluetooth yhteydet sekä myös FM-radion yhden piirin kautta, tekninen onnistuminen alentaa valmistuskustannuksia.

SC6821 on ennen kaikkea suunniteltu järjestelmään jossa on Firefox OS, joka taas on tarpeeksi yksinkertainen ja kevyt pieniin puhelimiin joiden käyttö perustuu lähinnä verkkoselaamiseen sekä kevyiden HTML5-sovellusten ajoon.

Mozilla ei itse valmista eikä myy:

Mozilla ei ole tuomassa puhelinta markkinoille omana tuotteenaan, Indonesialainen Polytron on ilmoittanut alkavansa valmistaa sekä markkinoimaan kyseisiä älypuhelimia.

Myös Indonesialaiset teleoperaattorit Telkomsel sekä Indosat ovat maininneet olevansa kiinnostuneita ottamaan puhelimen valikoimiinsa.

Alla video jossa Mozilla kertoo Firefox OS:n kehityksestä ja nyt uutisoidusta yhteistyöstä Spreadtrumin kanssa.

(c) 2014 Mozilla

Päivitys klo 20:17: video lisätty

LÄHDE: Spreadtrum Communications lehdistötiedote

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"