maanantai 24. helmikuuta 2014

MWC14: Nokia X on nyt virallista

Nokia julkaisi odotetusti omat Android puhelimensa MWC:ssä, yllätys oli kuitenkin se että Nokia X puhelimia tuli jopa kolme kappaletta: Nokia X, Nokia X+ sekä Nokia XL.

Yllättävää:

On jo yllätys että Nokia ylipäänsä julkaisi Android puhelimensa Microsoft kaupan juurella, monet epäilivät että kyseessä on vain Nokian sisäinen testaus ja kokeilu Android käyttöjärjestelmästä.

Lopputulos kuitenkin ihmetyttää, käyttöliittymä ei muistuta muita Android puhelimia laisinkaan vaan se on ikään kuin kopioitu Nokia Ashan käyttöliittymästä Fastlanesta joka on aina päällä, laitteista itsessään ei löydy esimerkiksi Android puhelimista tuttuja koti ja valikkopainikkeita vaan pelkästään takaisin painike jonka avulla ohjelmien ja toimintojen välillä voi selata.

Sovellukset:

Puhelimissa ei ole Googlen Android sovelluskauppaa vaan kaikki sovellukset on tarkoitus ladata Nokian omasta sovelluskaupasta, tosin laitteisiin on mahdollista asentaa myös kolmannen osapuolen sovelluskauppa Google Play:ta lukuun ottamatta. Ohjelmia voidaan asentaa myös suoraan .APK asennustiedostoista.

Koska Nokia on läheisesti yhteistyössä Microsoftin kanssa, on myös Nokia X puhelimissa Microsoftin kosketus sinänsä että niihin on ladattu oletuksena muutamia Microsoftin ohjelmia kuten Skype sekä Onedrive, kaikki X puhelimen ostaneet saavat Onedrive pilvitallennukseen lisää levytilaa yhden gigatavun sekä kuukauden ilmaiset Skype-puhelut.

Nokia on lisännyt puhelimiin taas Nokia Here kartat ja navigointisovellukset sekä erilaisia pelejä sekä sosiaalisen median sovelluksia kuten Facebookin.

Vaikka käyttöjärjestelmä tai lähinnä sen ydin onkin Googlelta, loistavat perinteiset Androidin mukana tulevat Google sovellukset poissa olollaan, esimerkiksi Gmailia ei näissä puhelimissa nähdä ainakaan Microsoftin tai Nokian toimesta.

Kolmen kopla:


Nokia XNokia X on malleista edullisin ja samalla myös heikoin sisällöltään.

Puhelin tarjoaa kaikki perustoiminnot mitä tämän hintaluokan älypuhelimelta voi odottaa: kameran, 3G-yhteyden, navigoinnin ja yhteydet sosiaalisiin verkostoihin kuten Facebookiin.

Myöskin FM-radio on edustettuna.

Nokia X on suunnattu kehittyville markkinoille ja siinä on Dual-SIM tuki.

Tarkat tekniset tiedot:

Käyttöjärjestelmä: Nokia X software platform 1.0 (Android)
Näyttö: 4", 15:9 800 x 480, IPS LCD
Suoritin: Qualcomm Snapdragon™ S4 tuplaydin 1Ghz
Keskusmuisti: 512MB
Tallennusmuisti: 4GB + microSD 32GB asti.
Kamera: Takakamera: 3MP (2048 x 1636), Fixed focus, 4x digital zoom
Video: FWVGA (864 x 480), 30 fps, 4 x digital zoom, 3GP
Verkkoyhteydet: GSM: 850, 900, 1800, 1900MHz, WCDMA: 900, 2100MHz
Muut yhteydet: Bluetooth 3.0 + HS, WLAN b/g/n
Liitännät: Audio 3.5 mm, Micro-USB, USB 2.0
Akku: 1500 mAh, puheaika: 10,5 tuntia (3G), standby: 17 päivää.
Koko: 115.5 x 63 x 10.4 mm
Paino: 128.7 g

Hinta ja saatavuus: 89€ saatavuus heti, myynti kuitenkin aloitetaan kehittyviltä markkina-alueilta.


Nokia X PlusNokia X+ ei eroa pikkuveljestään kuin sillä että siihen on lisätty muistia 768 megaan saakka ja sen mukana tarjotaan 4GB microSD muistikortti.

 

 

 

 

Hinta & saatavuus: 99€ saatavuus toisen vuosineljänneksen alussa.


Nokia XL

Nokia XL eroaa sitten sitten jo kahdesta edellisestä melko paljonkin.

Puhelin tarjoaa 5” IPS-näytön mutta näytön heikko 800 x 480 tarkkuus on laitteen pullonkaula, kameroita löytyy edestä että takaa, takakamerana toimii 5MP kenno LED-salamalla, edestä löytyy 2MP kamera.

XL puhelimen mukana tarjotaan myös 4GB microSD muistikortti.

 

Nokia XL:
Koko: 141.4 x 77.7 x 10.9 mm
Paino: 190 g

Hinta & saatavuus: 109€, saatavuus toisen vuosineljänneksen alussa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"