torstai 13. helmikuuta 2014

Western Digital uskoo henkilökohtaiseen pilveen

WD My CloudKiintolevyvalmistaja Western Digital laajentaa huomattavasti paikalliseen pilvitallennukseen ja siirtää kiinnostuksen kohteensa perinteisestä kiintolevyvalmistuksesta pilvipalveluihin.

WD:n My Cloud -tiedostopalvelimet muistuttavat ulkoista kiintolevyä mutta tarjoavat omistajillensa samalla itsenäisen ja täysin itse hallittavan pilvipalvelun joka näkyy verkkoon ja johon voi kopioida kaikkien laitteidensa kuvat ja muut tiedostot automaattisesti, sillä voi myös jakaa tiedostoja haluamilleen ihmisille, samalla tavalla kuten internetin pilvipalveluissa.

Yhtiö uskoo että henkilökohtaiset pilvipalvelut nousevat tämän vuoden aikana markkinoilla hyvin halutuiksi tuotteiksi, varsinkin Yhdysvalloista ja Euroopassa on nähty nousevaa kysyntää tämänkaltaisille laitteille ja palvelulle.

Markkinat vaikuttavat tosiaan siltä, Gartner uskoo että perheet tallentavat dataa 3.3 teratavun verran vuoden 2016 loppuun mennessä.

WD:n My Cloud tarjoaa levytilaa aina neljään teratavuun saakka.

Kiinnostus vakoiluskandaalin vuoksi räjähtänyt:

Henkilökohtainen pilvi kiinnostaa monia varmasti myös tietoturvan kannalta, suositut verkossa toimivat pilvipalvelut kuten Dropbox on liitetty NSA-vakoiluun.

Perinteisillä kiintolevyillä tiukkaa:

Perinteiset HHD-levyt käyvät kovaa kilpailua keskenään tällä hetkellä ja SSD-levyt ovat syöneet näiltä markkinoilta varsin nopeasti vaikka SSD-levyt ovat edelleenkin melko kalliita.

LÄHDE: The Korea Times

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"