maanantai 10. maaliskuuta 2014

Google saattaa saada jopa 5 miljardin dollarin sakot Intian kilpailuviranomaisilta

Google on kohdannut ongelmia kilpailuviranomaisten kanssa niin kotimaassaan Yhdysvalloissa kuin myös E.U:ssa sekä monissa yksittäisissä maissa mutta nyt vuorossa on Intia.

Intian kilpailuviranomainen (CCI) tutkii käyttääkö Google määräävää markkina-asemaansa väärin.

Päätöksiä ei ole vielä tehty mutta varoitus on annettu, Google voi pahimmassa tapauksessa menettää viimeisen kolmen vuoden liikevaihdostaan 10% sakkoihin, joka on Googlen tapauksessa huimat 5 miljardia dollaria.

Googlea syytettiin Intiassa ensimmäisen kerran määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä vuonna 2011 kun asianajotoimisto CUTS International haki Googlen CCI:n tutkintaan, myöhemmin muutama muukin paikallinen yritys liittyi hakemukseen ja nyt asia on ollut CCI:n tutkittavana kolmisen vuotta.

Google on itse maininnut että on valmis toimimaan yhteistyössä CCI:n kanssa korjatakseen epäkohdat mutta muistuttaa samalla Yhdysvalloissa käytyjä keskusteluja maan kilpailuviranomaisten kanssa jossa he päätyivät Googlelle mieluiseen ratkaisuun, tuolloin kilpailuviranomaiset Googlen mukaan mainitsivat että  yhtiön palvelut ovat hyödyksi kansalaisille ja ne jopa parantavat kilpailua.

LÄHDE: Times of India

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"