torstai 17. huhtikuuta 2014

Yahoo tahtoo Applen iOS:n oletushakukoneeksi

Hakukoneyhtiö Yahoon toimitusjohtaja Marissa Mayer tahtoo saada luotsaamansa yrityksensä hakukoneen Applen mobiililaitteisiin oletukseksi.

Applen mobiililaitteiden hakukoneena on nykyisin oletuksena Google mutta Yahoon sekä Bingin voi vaihtaa Googlen tilalle käymällä laitteen asetuksissa ja asettamassa sieltä haluamansa haun. Tämä ei kuitenkaan riitä Mayerille väittää nimettömänä pysyttelevät lähteet jotka ovat johtajan lähellä.

Kyseessä suuret summat:

Applen mobiililaitteista tulevat haut ovat todella suurta bisnestä hakukonemarkkinoilla, esimerkiksi tällä hetkellä oletuksena oleva Google maksaa Applelle ykköspaikasta vuosittain miljardi dollaria koska mainosmyynti tuottaa sille joka tapauksessa huomattavasti enemmän tuloja.

Marissa Mayer ei ole kuitenkaan lähteiden mukaan väläytellyt mitään summista mitä Yahoo olisi Applelle valmis maksamaan vaan hän meinaa yrittää kääntää Applen johtajat puolelleen uudella hakukoneella joka olisi optimoitu yksinomaan iOS-laitteille, tästä ei tarkemmin vielä tiedetä kuin että se olisi jonkinlainen grafiikkaa ja hakutuloksia yhdistävä järjestelmä.

Mayerin sanotaan suunnittelevan tapaamista Applen johtajien kanssa jossa hänen olisi tarkoitus esitellä kyseistä toimintoa.

Sekava linja yllättää niin Yahoossa kuin Applessakin:

Tällä hetkellä Yahoo käyttää hakukoneena heille muokattua versiota Microsoftin Bingistä joten meinaako Mayer aloittaa jälleen Yahoon oman hakukonemoottorin kehittämisen? Yahoon Japanilainen sivusto taas käyttää toistaiseksi Googlea hakutuloksissaan koska he eivät ole saaneet tarpeeksi kattavaa tukea Microsoftilta palvelunsa tarpeisiin.

Apple taas käyttää omissa ohjelmissaan Googlea, Bingiä sekä Yahoota, esimerkiksi Siri käyttää hakutuloksissaan Bingiä mutta Safarin sekä itse iOS-käyttöjärjestelmän hauissa käytetään Googlea. Yahoo taas tarjoaa iOS-laitteille integroidusti säätiedot sekä pörssiseurannan.

LÄHDE: Apple Insider

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"