torstai 22. toukokuuta 2014

Ebay pyytää 145 miljoonalta käyttäjältään vaihtamaan salasanansa

Yksi suurin ja tunnetuin verkkohuutokauppa Ebay on joutunut tietomurron kohteeksi. Hakkerit saivat haltuunsa suuren määrän käyttäjätilejä palvelun käyttäjätietokannasta.

Ebay ei kerro tarkkaa lukua siitä kuinka suuri osa tietokannasta on päätynyt vorojen saaliiksi mutta varotoimena yhtiö on kuitenkin lähettänyt salasananvaihto pyynnön 145 miljoonalle käyttäjälleen.

Yhtiö haluaa korostaa kuitenkin että käyttäjien salasanat ovat olleet vahvasti suojattuja eikä ne ole siis päätyneet iskun tekijöille selväkielisinä. Luonnollisesti tässäkin tapauksessa palvelussa käytetty salasana kannattaa käydä vaihtamassa saman tien.

Käyttäjätietokanta kattaa käyttäjien sähköpostiosoitteen, salasanan, syntymäajan, postiosoitteen sekä muita käyttäjän tietoja joita Ebay ei tarkenna paitsi että ne eivät sisällä taloudellisia tietoja kuten tiliin yhdistettäviä pankkikortteja.

Yhtiö ilmoittaa että sen tietoon ei ole tullut yhtäkään väärinkäyttötapausta jonka voisi yhdistää tietomurtoon.

Tietomurto on tapahtunut jo helmi-maaliskuun aikana ja se on toteutettu kaappaamalla ensiksi joidenkin tiettyjen Ebayn työntekijöiden tunnukset joiden avulla varkaat ovat päässeet tietokantoihin käsiksi.

Ebay tutkii tietomurtoa yhdessä viranomaisten kanssa mutta toistaiseksi hakkerit ovat onnistuneet pysymään tuntemattomina.

LÄHDE: Tietokone

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"