torstai 19. kesäkuuta 2014

FCC tutkii operaattoreiden Netflix diilit

FCC haluaa selvittää mistä oikein on kyse operaattoreiden Netflix lypsyssä.

FCC:n puheenjohtaja Tom Wheeler kertoi että FCC:n lautakunta on huolissaan siitä että kuluttajat eivät välttämättä saa sitä palvelua operaattoreilta joista he maksavat.

Wheeler päätyi siten määräämään tutkimuksen siitä mistä oikein on kyse, FCC on pyytänyt kaikilta osapuolilta yleisöltä salassa pidetyt sopimukset jotka koskevat asiaa. FCC on jo saanut sopimuksista kopiot jotka koskevat Comcastia ja Netflixiä sekä Verizonia ja Netflixiä.

Wheeler haluaa muistuttaa kuitenkin että FCC vasta tutkii menetelmiä eikä siten ole puuttumassa kauppaehtoihin.

Taustaa:

Operaattoreita syytetään tahallisesta Netflix trafiikin hidastamisesta ja tästä on luovuttu vain jos Netflix on suostunut tekemään operaattoreita miellyttävän sopimuksen. Käytäntö rikkoo sinällään jo suoraan FCC:n asettamia ehtoja internet palveluiden tasapuolisesta kohtelusta, tosin Mark Wheelerin aikakaudella ehdoissa on tapahtunut ja tapahtuu muutoksia siten että internet palvelut halutaan erottaa muusta televiestinnästä, näin ehto ei koskisi enää nykyisten Netflix diilien tapaisia tapauksia vaan operaattorit voisivat säädellä jokaiselle palvelulle erillisen hinnan.

LÄHDE: Telecompaper

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"