keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Ei vielä miniä. Tässä on Microsoft Surface Pro 3

surface_logoMicrosoft julkaisi eilen New Yorkissa uuden version yhtiön Surface tabletista. Kyseessä ei kuitenkaan ollut monien odottama Surface Mini vaan uusi 12 tuuman näytöllä varustettu Surface Pro 3 joka tahtoo kilpailla ennemmin kannettavien kuin perinteisten tablettien markkinoilla.

Microsoft Surface Pro 3

Surface tiimin vetäjä Panos Panay esitteli näyttävästi tuoreinta Surface tablettiperheen jäsentä, hän muun muassa vertasi sitä suoraan Applen Macbook Airiin viemällä laitteet vaa’alle ja näyttämällä niiden painoeron keskenään ja toki Surface oli vaa’alla kevyempi sen 800 gramman painollaan.

Samalla kun Panay punnitsi laitteita, hän mainitsi Surface Pro 3:sen pystyvän tarjoamaan 6 prosenttia enemmän työskentelytilaa näytölle koska sen 12 tuuman näyttö on tarkempi kuin nyt verrattavissa oleva Macbook Airin 13” näyttö.

Tämä oli selkeä viesti siitä että uutta Surfacea halutaan verrata täysiveriseen kannettavaan PC-tietokoneeseen kuin jo markkinoilla oleviin tabletteihin.

Microsoft tietää kertoa että usein ihmisillä on perinteinen tabletti viihteeseen ja kevyeen nettikäyttöön ja kannettava tietokone jolla sitten hoidetaan tärkeimpiä tehtäviä, Surface Pro 3 tarjoaisi ihmisille vaihtoehdon jolla nämä kaksi asiaa voitaisiin vihdoin yhdistää yhdellä helppokäyttöisellä laitteella tehtäväksi ja siihen Surface Pro 3:sen kehityksessä on ennen kaikkea panostettu.

Laitepuoli:

Surface Pro 3 tullaan myymään kolmella eri suoritin vaihtoehdolla: Intel Core i3, i5 tai jopa i7:lla.

Yleisin malli varmaankin tulee kuitenkin olemaan i5-4300u prosessori joka sykkii 1.6GHz taajuudella ja jossa myös grafiikasta vastaa Intelin oma HD Graphics 4400 näytönohjain. Laite kykenee esittämään tämän päivän perusmultimediaa vallan mainiosti, myöskin perinteiset Windows 8 pelit toimivat laitteella moitteetta, tosin uusimpia 3D-ammuskeluja varten on parempi omistaa edelleen se perinteisempi tietokone.

Näyttö on tablettimarkkinoilla uusi tuttavuus, se on 12 tuumainen ClearType FullHD paneeli joka tarjoaa natiivina 2160 x 1440 tarkkuuden, joten esimerkiksi pelit ja suuret taulukot näkyvät laitteella erinomaisesti. Paneeli on 38 % suurempi kuin Surface Pro 2:sessa ja siinä on jopa 50 % enemmän pikseleitä.

Liitettävyys on myös tässä tabletissa viimeistä huutoa, siinä on muun muassa täyden koon USB 3.0 portti sekä Mini DisplayPort ulkoista näyttöä varten joten sitä voi pitää vaikkapa työpöydän päätteenä tarvittaessa hyvinkin helposti. Laite tukee luonnollisesti myös Bluetoothia sekä WLAN-verkkoja. Laitteelle on myös mahdollista hankkia erikseen USB-adapteri jolla sen voi liittää langalliseen RJ45-verkkoon.

Tallennustila:

Tallennustilaa uusi Surface tarjoaa vaihtoehtoja reilustikin, 64 GB, 128 GB, 256 GB, 512 GB jota voi laajentaa myös MicroSD-muistikortilla.

Onkin hieman outoa että vaihtoehtona ylipäänsä on edes niinkin vähän kuin 64 GB jossa käyttöjärjestelmän asennuksen jälkeen levytilaa jää todella rajallinen määrä muille sovelluksille ja tiedostoille, esimerkiksi Office paketin sekä Adoben CS-paketin jälkeen työstettäville tiedostoille ei juurikaan jäisi tilaa.

Pientä levytilaa tarjotaankin tosin vain kaikista edullisimpaan ja samalla myös köykäisimpään pakettiin jossa tulee i3 prosessori sekä 4 GB keskusmuistia, kyseinen versio soveltuneekin vain peruskäyttöön.

Lisälaitteita:

Mukana toimitetaan myös ns. älykynä joka tukee natiivina painamisen vahvuuden 256 eri painevahvuustason tarkkuudella, tämä tarkoittaa sitä että esimerkiksi piirtäessä vetojen lujuudet tulevat näkyville. Kynässä on myös pikapainike Uuteen muistiinpanosovellukseen joka synkronoituu automaattisesti OneNoten kanssa.

Type Cover

Hieman erikoinen päätös on kuitenkin Microsoftilta se että Surface Pro 3:sen mukana ei toimiteta Type Cover näppäimistön sisältävää suojakuorta vaan se täytyy hankkia erikseen. Jos Microsoft haluaa että laitetta verrataan täysiveriseen kannettavaan, niin luulisi että tuolloin pakettiin kuuluisi myös kyseinen lisälaite jossa mukana näppäimistön lisäksi myös touchpad hiiren virkaa ajamassa. Tällä hetkellä Microsoftin arvioitu myyntihinta Surface Pro Type Coverille on 129,99 dollaria.

Laite omaa jalat:

Seisontatuki, vihdoin!

Tabletissa on mielenkiintoisena yksityiskohtana sen sisäänrakennettu seisontatuki jonka ansiosta laite pysyy kätevästi pöydällä jopa 150 asteeseen asti käännettynä, tosin seisontatuki toimii hyvin vain vaakatilassa oikein.

Vihdoin tabletti joka pysyy itsenäisesti pystyssä!

Hinnasto:

Surface Pro 3 tarjotaan viitenä eri pakettivaihtoehtona joten osia ei saa itse valikoida sen tarkemmin.

Tässä hinnasto:

Surface Pro 3

Arvioitu myyntihinta (USD)

Intel® Core™ i3, 64 GB sekä 4 GB keskusmuisti

$799

Intel® Core™ i5, 128 GB sekä 4 GB keskusmuisti

$999

Intel® Core™ i5, 256 GB sekä 8 GB of keskusmuisti

$1,299

Intel® Core™ i7, 256 GB sekä 8 GB of keskusmuisti

$1,549

Intel® Core™ i7, 512 GB sekä 8 GB of keskusmuisti

$1,949

Lisätietoja laitteesta kannattaa käydä lukemassa Microsoftin tiedotteesta jossa kerrotaan yksityiskohtaisemmin uusista ominaisuuksista.

Tässä laitteen tekniset tiedot:

Käyttöjärjestelmä: Microsoft Windows 8.1 Pro (64-bit)
Näyttö: 12", 3:2 2160 x 1440, ClearType
Suoritin: Intel Core i3/i5/i7
Keskusmuisti: 4GB / 8GB
Tallennusmuisti: 64/128/256/512 GB
Kamera: 5MP etu sekä takakamera.
Video: 1080p
Verkkotuki: WLAN a/b/g/n/ac, Bluetooth v4.0
Liitännät: Audio 3.5mm, MicroSD, USB v3.0, Mini DisplayPort
Akku: 9 tuntia verkkoselailua (ei tarkempaa tietoa vielä)
Koko: 29cm x 20.1cm x 9.1mm
Paino: 800g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"