tiistai 10. kesäkuuta 2014

Apple tarkistaa työntekijöidensä laukut, ei maksa ajasta palkkaa

applelogo_virallinenApple on joutunut mielenkiintoisen oikeuskäsittelyn kohteeksi, muutama Apple Storen työntekijä suivaantui kun huomasi että Apple ei maksa heille tarkistuspisteessä menetettyä aikaa palkkana.

Työntekijät sanovat että tarkistuspisteellä voi mennä aikaa jopa 10 minuuttia, he myös epäilevät että moinen tarkistus ylipäänsä rikkoo työntekijäehtoja tai ainakin lakeja.

Koska toit laukun:

Apple ei yhtiönä vaikuta olevan kovinkaan kiinnostunut siitä kuinka työntekijöitä kohdellaan sen Apple Store kaupoissa, yhtiö vastasi että työntekijät eivät joudu tarkistukseen mikäli he eivät tuo mukanaan laukkuja ja jos työntekijät tuovat laukkunsa työpaikalle, on niiden aiheuttama ylimääräinen tarkistus tuolloin heidän omaa aikaansa, eli syytä.

Jos olet Applella töissä, älä hanki Apple tuotetta?:

Apple ei myöskään halua että sen omat työntekijät ostavat ja käyttävät yhtiön omia tuotteita työpaikalla, sillä yhtiö mainitsi myös että tarkistukseen joutuu jos tuo mukanaan oman Apple laitteen työpaikalle.

Jutun tuomari on nyt kuitenkin laittanut jutun jäihin siksi aikaa kunnes maan korkein oikeus on käsitellyt samaa asiaa koskevan jutun ja odottaa siten siltä ennakkopäätöstä.

Tuomari ei voinut ymmärtää Applen vastausta, hän mainitsi mielipiteensä muun muassa sanomalla että työntekijä voi joutua tuomaan laukun mukanaan esimerkiksi lääkkeiden vuoksi.

LÄHDE: Tekniikka & Talous / Bloomberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"