maanantai 9. kesäkuuta 2014

iOS 8:lla voi kuvata maksukortin

Applen tulevaan uuteen mobiilikäyttöjärjestelmään on luotu ominaisuus joka nopeuttaa verkko-ostoksien maksamista sen sisäänrakennetulla Safari selaimella.

Kun verkkokaupan ostostapahtuma tulee maksuvaiheeseen ja pyytää maksukortin tiedot, selain ymmärtää sen ja ehdottaa käsin syöttämisen vaihtoehdoksi kameran käyttöä jonka avulla asiakas voi kuvata maksukorttinsa tiedot lomakkeelle, kun kuva on otettu järjestelmä tunnistaa kortin pinnalla olevat merkinnät ja syöttää ne käyttäjän puolesta maksulomakkeeseen.

Tarkemmin toiminnosta ei vielä ole tietoa, esimerkiksi siitä pitääkö edelleen kortin toisella puolella oleva CSC kirjoittaa itse, ainakin mitä on katsominen 9to5mac.comin jutun kuvakaappauksiin toiminnosta niin vaikuttaisi siltä että ainakin voimassaolopäivä täytyy käsin veivata edelleen joten ehkä myös CSC vaatii manuaalisen syötön.

Toiminto sinällään pysynee turvallisena sillä pelkällä maksukortin numerolla ei ilman näitä tietoja tee mitään, eikä iOS 8:in luottokorttiskannerista ole tulossa uutta skimmauslaitetta.

Useat verkkokaupat eivät mahdollista tilausta ilman että käyttäjä olisi rekisteröitynyt palveluun, yleensä rekisteröintivaiheessa myös maksukorttitietoja pyydetään aina voimassaolopäivämäärää sekä CSC:tä myöden. Applen tarjoama vaihtoehto voisi mahdollisesti parantaa käyttäjien tietoturvaa kun maksukortin tietojen jakamista verkkokaupan järjestelmiin ei katsottaisi niin paljon helpottavaksi toiminnoksi kuin se nyt on ollut.

Applen käyttöön ottaman toiminnon toivoisi tulevan myös muille alustoille tarjolle, tosin Apple ei siitä ehkä niin pitäisi?

LÄHDE: 9to5mac.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"