maanantai 9. kesäkuuta 2014

TO-Mafia suorastaan auttaa huijareita

Piratebay.com on huijaussivusto joka näyttää aluksi oikealta https://thepiratebay.se/ sivustolta, sen kautta kuitenkin jaellaan sovelluksia haitallisena pidetyn asennusohjelman avulla joka tekee järjestelmästä mainospommin.

Kyseessä ei siis ole The Pirate Bayn uusi domain jolla kilpailtaisiin viranomaisten sensuurihulluutta vastaan.

Kun Piratebay.comissa tekee haun, se laittaakin selaimen hakemaan tiedoston, kun tiedoston avaa niin se käynnistää ohjelman joka asentaa erilaisia ilmaissovelluksia ja niiden mukana läjän mainoksia näyttäviä tai jakavia lisäosvelluksia, selainlaajennuksia ja muuta roskaa.

Asennusohjelma on tehty siten että esitellyn ohjelman asennusta ei voi keskeyttää helposti sillä asennuksen “peruuta” -painike on harmaa eikä se ota vastaan hiiren klikkauksia.

Nykyisellään huijaussivusto on tarjonnut ainakin BitTorrent -asiakasohjelmaa sekä VLC Media Playeria, ohjelmia jotka sellaisenaan vaikuttavat vaarattomilta.

Toki osaavimmat huomaavat heti että sivusto ei ole aito ja osaavat jopa haitallisen asennusohjelman sulkea tehtävähallinnasta tai muita keinoja käyttäen, mutta suurin osa hyväksynee asennuksen sen kummemmin asiaa miettien.

Törkeästi käyttäytyneet huijarit hyötyvät huimasti nykyisin valloillaan olevasta viranomaiskäytännöstä jossa tekijänoikeusjärjestöjen vaatimuksia totellaan suoraan, sillä Piratebay.com -osoitetta ei ole estetty TO-mafian vaatimuksesta kun taas oikea palvelu on, näin myös Suomessa.

Nyt Suomessa varsinkin Soneran sekä DNA:n ja Elisan asiakkaat ovat vaarassa tulla huijatuiksi, pienempien operaattoreiden asiakkaat ovat tavallaan turvassa sillä heille TO-mafian sensuuri ei ole iskenyt ainakaan vielä ja he pääsevät halutessaan myös alkuperäiselle The Pirate Bay sivustolle.

Ainakin F-Secure on estänyt Internet Security paketissaan sivustolle pääsyn varoitustekstein, eston voi toki halutessaan ohittaa.

LÄHDE: F-Secure

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"