keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Turkissa voi taas katsella Youtubettajia

Turkin viranomaiset ovat sallineet vihdoin kansalaisilleen pääsyn Googlen omistamaan Youtube -videopalveluun.

Turkki sulki yhteydet palveluun kun sinne julkaistiin videotiedosto josta kuuli keskustelun jossa Turkkilaiset poliittiset henkilöt suunnittelivat Turkin puuttumista Syyrian sotaan.

Kun kyseinen video tuli suosituksi Turkkilaisten keskuudessa halusi maan pääministeri sulkea palvelun ja niin siinä lopulta myös kävi.

Twitter oli myöskin pääministerin mielestä kaiken pahan alku ja juuri ja hän sulki myös sen Turkkilaisten saatavilta, myöhemmin kuitenkin sulku peruttiin.

Youtube sulku kesti maassa yli kaksi kuukautta. Palveluiden estämisen katsottiin rikkovan suoraan Turkin perustuslakia ja tämän vuoksi perustuslakituomioistuin tuli siihen tulokseen että estot rikkovat perustuslaillista sananvapautta.

Twitterille valuu poistopyyntöjä:

Turkin viranomaiset eivät ole kuitenkaan jättäneet Twitteriä rauhaan, palvelu saa Turkilta yksittäisten twiittien poistopyyntöjä. Twitter on osakseen totellut ja poistanut kyseiset twiitit mutta vain siten että ne eivät näy Turkin puolelle, mutta muualla maailmassa kuten Yhdysvalloissa taas näkyvät.

Mitenkäs se nyt menikään, älä ruoki trollia? ;)

LÄHDE: Mashable

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"