tiistai 3. kesäkuuta 2014

Googlen Chrome selaimesta 64-bittinen versio Windowsille

Google on tänään julkaissut uuden dev-buildin Windowsille joka on täysin 64-bittinen selain.

Googlen mukaan 64-bittisyys tuo mukanaan paremman o vakauden sekä lisää nopeutta, myöskin turvallisuutta 64-bittisyys lisää mahdollistamalla selaimelle entistä tehokkaamman tavan suojautua haavoittuvaisuuksilta.

64-bittinen Chrome ei toki ole uutta Chromen kehityshaaroissa, Linuxille on 64-bittinen versio ollut saatavilla alusta saakka ja nykyisin jopa vakaavana Stable-versiona mutta Windowsille 64-bittisyyttä ei ole tarjoiltu vaikka itse Windows on ollut 64-bittinen jo Vistasta lähtien.

Syitä siihen on monia ja yksi niistä on yhteensopivuus, monia lisäosia ei ole tehty 64-bittisyys mielessä ja siten niiden kanssa keskustelu ei ole onnistunut selaimessa, nykyisin kuitenkin näistä dinosauruksista on melko pitkälle päästy eroon ja prosessorin sekä käyttöjärjestelmän kaikki tarjolla oleva voima on mahdollista hyödyntää toivon mukaan ongelmitta.

Google toivoo että mahdollisimman moni ottaisi osaa Chromen 64-bittisen Windows version testaukseen jotta se voitaisiin nostaa beta- sekä stable kehityshaaraan.

LÄHDE: The Chromium Blog (virallinen)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"