torstai 24. heinäkuuta 2014

Apple vastannut hakkerin löydöksiin

Tiistaina julkaisimme jutun joka koski Jonathan Zdziarskin tekemiä vakavia löydöksiä iOS-käyttöjärjestelmästä. Nyt Apple on vastannut maailmalla suuren kohun saaneisiin väittämiin.

Normaalisti Apple ei vastaa juuri mihinkään verkossa siihen liittyviin väitteisiin mutta nyt Applella loppui pinna ja pieni tiedote asiasta on levinnyt verkossa sosiaalisen median avulla, alkujaan tiedote annettiin imore:lle kun he kysyivät Applelta suoraan mielipidettä Zdziarskin väitteitä.

Applen vastauksessa yhtiö mainitsee että he ovat suunnitelleet iOS-käyttöjärjestelmän siten että sen diagnostiikkatoiminnot eivät uhkaa käyttäjän yksityisyyttä mutta kuitenkin tarjoaa tarpeellisia tietoja yrityksien IT-osastojen, ohjelmistokehittäjien sekä vielä Applelle itsellensä koska se tarvitsee järjestelmistä tietoa teknisten ongelmien selvittämiseksi.

Samalla yhtiö mainitsee tiedotteessaan että he eivät työskentele minkään maan hallituksen elimen kanssa siten että käyttäjien yksityisyys vaarantuisi.

Hakkeri oli jo ennen Applen kommenttia teilannut kyseiset asiat jotka Apple on nyt maininnut syyksi:

Zdziarski on omassa raportissaan, tai tarkemmin esityskalvoissaan yrittänyt keksiä syitä miksi nämä palvelut ovat oletuksena päällä käyttöjärjestelmässä ja hän ainakin teilasi saman tien Applen teknisen tuen tarvitsevan niin paljon dataa käyttäjästä ja pääsyä niin syvälle käyttäjän tietoihin ettei siitä voisi olla juuri mitään hyötyä teknisen ongelmien selvittelyssä.

Samalla tavalla hän myös teilasi kehittäjien tarvitsevan tietoja niinkään syvältä. Esityskalvot löytyvät täältä joihin kannattaa tutustua ehdottomasti.

Zdziarski on myös kommentoinut jo Applen vastauksia ja on tavallaan tyytyväinen niihin, sillä nyt Apple periaatteessa on todennut väitteet oikeiksi, vaikka Apple ei suoraan yksittäisiin asioihin hyvin lyhyessä  kommentissaan puuttunutkaan.

LÄHDE: Mashable

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"