torstai 21. elokuuta 2014

DNA ja TeliaSonera rakentavat tukiasemia yhdessä

DNA ja Sonera ovat lyöttäytyneet yhteen ja perustaneet yhteisyrityksen nimeltä Yhteisverkko. Ideana on luoda kattavampi verkko operaattoreiden asiakkaille.

Soneran toimitusjohtaja Valdur Laid sanoi tiedotustilaisuudessa “Tukiasemia rakennetaan enemmän kuin DNA ja Sonera rakentaisivat erikseen”.

DNA:n toimitusjohtaja Jukka Leinonen taas kommentoi yhteistyötä: “Samanaikaisesti tulee tiettyjä hyötyjä sekä Soneralle että meille siitä, että verkko pystytään rakentamaan kustannustehokkaammin. Sitä kautta pystytään nopeuttamaan verkon rakentamista tällä alueella mutta myös muualla Suomessa tässä vapautuneiden pääomien myötä”.

Nykyinen yhteistyö ei ainakaan tässä vaiheessa vielä koske oikeastaan mitään muuta kuin verkkojen ja mastojen laajempaa rakentamista, DNA:lta uskotaan myös että Yhteisverkon avulla torneja saadaan pystyyn nopeammin harvaan asutuille alueille.

Allekirjoittaneen kommentti:

DNA on historiansa aikana apinoinut usein Soneraa varsinkin hinnoittelullaan sekä ollut esimerkiksi Elisaa suopeampi Soneran suunnitelmista muuttaa koko maan mobiilihinnoittelua radikaalisti kalliimmaksi, joten kovinkaan yllätyksenä yhtiöiden julkinen yhteistyö ei tullut. Yhteisyritys saattaa myös johtaa jonkin sortin monopoliasemaan jonka kehittymistä kilpailuviranomaisten pitäisi seurata silmä tarkkana.

LÄHDE: Taloussanomat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"