tiistai 19. elokuuta 2014

Youtuben tuleva musiikkipalvelu saanut uuden nimen

Google on valmistellut Youtubeen maksullista musiikkipalvelua jo jonkin aikaa ja nyt viimeisimmät merkit muun muassa Googlen varaamista domaineista sekä vuotaneista ruutukaappauksista viittaavat siihen että palvelu on saanut lopullisen nimensä.

Google on varannut youtubemusickey.com, musickey.co, musickey.co.uk sekä musickey.jp -verkko-osoitteet itselleen joka ensimmäisen mukaan viittaa siihen että palvelun nimeksi on tulossa Youtube Music Key.

Youtube Music Key 30 päivän kokeilu (c) Android PoliceAndroid Police tarjoaa myös vuodettuja kuvakaappauksia palvelun mobiiliversiosta jossa mainitaan myös nimi Youtube Music Key. Kuvakaappauksien mukaan palvelua on mahdollista testata virallisen julkaisun yhteydessä 30-päivää  ilmaiseksi jonka jälkeen se maksaa  9,99 dollaria kuukaudessa.

Youtube Music Key pitää sisällään ääniraitoja sekä myöskin muista samankaltaisista palveluista poiketen musiikkivideoita. Musiikkivideot sekä ääniraidat on myös mahdollista ladata puhelimeen offline-käyttöä varten.

Google Play Music:

Youtuben musiikkipalvelu ei ole ainut joka vaihtaa nimensä, myöhemmin Google on vaihtamassa nykyisin Google Play Music nimellä kulkevan  musiikkipalvelunsa Google Play Music Key:ksi. On myös mainittu että Youtube Music Keyn tilaajat saisivat samaan hintaan myös Google Play Music Key palvelun.

Google ei ole vielä kuitenkaan julkaissut palvelua virallisesti mutta se saattaa tapahtua hyvinkin pian.

Youtube on tällä hetkellä maailman suurin musiikin suoratoistopalvelu, ongelma on vain siinä että palvelussa soi huomattava määrä laittomia kopioita musiikkivideoista sekä ääniraidoista. Music Key tuskin tulee olemaan ratkaisu piratismille sillä Youtube kerää tulevaan palveluun vain virallista ja laillista sisältöä eikä se kata esimerkiksi sitä että laittomille kopioille ostettaisiin esitysoikeudet oikeuden omistajilta.

LÄHDE: CNET

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"