keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Joko kaikilta löytyy tarpeeksi hyvä tabletti: Myynti ei enää kasva

Tabletit ei myyIDC:n analyytikot ovat selvitelleet tablettimyyntiä ja tulleet siihen tulokseen että se on joko pysähtynyt kokonaan tai vähentynyt dramaattisesti.

IDC tutki Euroopan sekä  Pohjois-Amerikan myyntiä ja näyttää siltä että myynti ei enää siellä kasva, muualla maailmassa myyntikasvu jämähtää 12 prosenttiin kun viime vuonna tablettimyynti kasvoi huimat 88 prosenttia.

Markkinoilla on niin monia eri kokoisia ja hintaisia tabletteja mutta samalla kuluttajista on tullut vaativampia, he haluavat myös laatua sekä toimintoja edullisempaan hintaan, edulliset pikkutabletit eivät juurikaan kelpaa ja johtavat mallit taas maksavat liikaa joka luo ehdottomasti paineita valmistajien suuntaan.

12 prosentin kasvu muualla maailmassa on selkeästi edullisten pikkutablettien syytä mutta tulevaisuutta ajatellen näillä ei pitkälle pötkitä.

Mikäli hinta/laatusuhteeseen ei tule muutosta tulee IDC:n mukaan esimerkiksi vuodelle 2018 ennuste näyttää hyvin synkältä: nousu olisi vain 4 - 5 prosenttia nykyiseen.

LÄHDE: IDC raportti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"