maanantai 6. lokakuuta 2014

Firefoxista 64-bittinen, ensi vuoden puolella

Mozilla seuraa Googlen jalanjäljissä ja on julkaisemassa myös omasta Firefox-selaimestaan 64-bittisen version, kuitenkin vasta ensi vuoden puolella.

Ensimmäisenä 64-bittisen selaimen esitteli Windows maailmassa Microsoft, tuomalla Internet Explorer -selaimesta 64-bittisen version markkinoille, tuolloin aika ei kuitenkaan ollut vielä tarpeeksi kypsä sillä selaimet olivat tuolloin liiankin riippuvaisia lisäosista ja laajennuksista joita 64-bittisyys ei sellaisenaan tukenut.

Nykyäänkin ongelmia vielä lisäosien kanssa on kun puhutaan 64-bittisistä selaimista mutta samalla selaimet ovat kehittyneet eteenpäin siten että ne suoriutuvat itsenäisesti monista tehtävistä joihin ennen laajennuksia tarvittiin.

Linuxissa voisi olla jo arkipäivää:

Täytyy kuitenkin muistaa että jälleen kerran Linux -puolella myöskin Firefoxista on ollut saatavilla 64-bittinen versio, siitä ei kuitenkaan koskaan julkaistu vakaata versiota.

Linux maailmassa 64-bittisellä selaimella on aina ollut parempi mahdollisuus koska siellä ei juuri sellaisia selainlaajennuksia ole ollut tarjolla jotka vaatisivat toimiakseen 32-bittisen selaimen.

Ensi vuoteen:

64-bittinen Firefox ei kuitenkaan ole näkemässä päivänvaloa kuin vasta ensi vuoden puolella sillä vaikuttaa siltä että Mozilla suunnittelisi tuovansa tuen vasta versioon 37 jonka julkaisuaikataulu on vasta ensi vuonna.

Tällä hetkellä Firefox on versionumerossa 32.0.3, odotettavissa on kuitenkin testiversioita 64-bittisestä selaimesta ennen virallista tai vakaata 37 julkaisua.

LÄHDE: Afterdawn

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"