torstai 9. lokakuuta 2014

“Järkeä tekijänoikeuslakiin” kumottiin

Sivistysvaliokunnan keskiviikkona antama päätös oli odotetunlainen. Kansalaisaloitteesta lähtenyt “Järkeä tekijänoikeuslakiin” kumottiin sellaisenaan.

Kaikki aloitteessa toivotut lakiehdotukset hylättiin.

Aloitetta on haukuttu alusta lähtien, yllättäen jopa vanhanaikaiseksi koska siinä olleet esimerkit viittasivat vanhoihin tapauksiin jotka on jo korjattu lakeihin aikaisemmin. Näiden vanavedessä koko aloite katsottiin huonosti laadituksi.

Muun muassa sisäiset ristiriidat lainkohdista olivat ylitse pääsemättömiä valiokunnalle, ja kuten aikaisemminkin valiokunnan mietinnössä mainitaan “ehdotusten yhteensopimattomuus voimassa olevan lainsäädännön kanssa ja vaikutusten arviointi, ovat niin merkittäviä, että niitä ei voi paikata sivistysvaliokunnan mietinnössä laajallakaan asiantuntijakuulemisella”.

Valiokunta oli myös aikaisemmin kuulemistilaisuudessaan usein sukeltanut EU:n lainsäädäntöön joka teki useasta lakiehdotuksesta mahdottomia, juuri tätä kohtaa on vaikea niellä ja ymmärtää, kyse on kuitenkin itsenäisestä valtiosta nimeltä Suomi jonka sisäiseen lainsäädäntöön halutaan tehdä muutos.

Periaatteessa lakiehdotukset voidaan vielä hyväksyä mutta se on hyvin epätodennäköistä, sillä sivistysvaliokunnan hylkäys yleensä tarkoittaa sitä että ehdotukset eivät pääse isoon saliin äänestykseen.

Hylkäämiseen voi kuitenkin vastata vielä vastaehdotuksen merkeissä, Avoin ministeriö -yhdistys toivoo että muutama kansanedustaja nousisi hylkäämistä vastaan ja tarjoaisi vastaehdotusta, tällöin kansalaisaloite saisi vielä aikaa.

LÄHDE: Digitoday

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"