keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Poliisi ottanut käyttöön uuden videovalvontajärjestelmän

Poliisi on ottanut Suomessa käyttöön rekisterikilpiä skannaavan videovalvontajärjestelmän. Kamera tunnistaa rekisterikilven ja tarkistaa sen perusteella onko autosta merkintöjä Poliisin järjestelmissä.

Järjestelmä voi olla monelle Suomalaiselle TV-katsojalle tuttu ohjelmista joissa seurataan Iso-Britannian poliisin toimia, näissä on usein partioautoissa kyseinen järjestelmä hyvin esillä.

Poliisi kuvaa järjestelmää seuraavasti: “Automaattinen rekisterikilvenlukusovellus pystyy tunnistamaan liikennevirrasta autojen rekisterikilvet ja vertaamaan niitä eri tietojärjestelmistä koostettuun niin sanottuun hittilistaan.  Laite hälyttää, kun sen automaattisesti lukema rekisteritunnus löytyy listalta.”

“Seurantalistalla ovat tiedot ajokiellossa olevista, liikennekäytöstä poistetuista ja muutoin käyttökiellossa olevista ajoneuvoista sekä ajoneuvoista, joista ei ole maksettu ajoneuvoveroa. Lisäksi laite hälyttää, mikäli varastettu ajoneuvo tunnistetaan liikenteestä.”

Järjestelmä on ollut aikaisemmin koekäytössä ja nyt sitä aletaan laajentamaan partioautoihin yleisellä tasolla ja siitä on tullut osa virallista valvontavälineistöä.

Järjestelmä osaa tehdä muutakin kuin lukea ajoneuvojen rekisterikilpiä:

Järjestelmä kuvaa Poliisin tiedotteen mukaan myös vaaralliset ohitukset ja punaista päin ajot. Järjestelmä osaa myös mitata seurattavan auton keskinopeuksia.

LÄHDE: Poliisin tiedote

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"