maanantai 1. joulukuuta 2014

Sony kokeilee e-paperia rannekelloon

Sony on kehitellyt mielenkiintoista konseptia jossa rannekellon alustana toimii sähköpaperi eli e-paperi, tekniikka on samankaltainen kuin esimerkiksi Amazonin Kindle lukijassa.

Tässä vaiheessa on parempi puhua pelkästään rannekellosta sillä Fes Watchin näyttö ei pysty ainakaan toistaiseksi juuri muuhun kuin näyttämään ajan, onkin mainittu että perinteiset kellot näyttävät yleensä vain ajan ja se näyttää riittävän asiakkaille.

Modaa ei vaan kelloa vaan myös hihna:

Sony FES Watch

Näyttävyyttä kuitenkin löytyy sillä e-paperi ulottuu myös kellon hihnaan saakka, tämä mahdollistaa uuden tavan kustomoida kello käyttäjänsä näköiseksi sillä enää hihnoja ei tarvitse ostaa mikäli haluaa siitä erilaisen, riittää että lataa siihen uuden teeman. E-paperi on kuitenkin mustavalkoista joka rajoittaa ulkoasuja jonkin verran.

Sony Fes Watch noudattaa hyvin minimalistista muotoilua ja se on yksi tyyliseikka jota Sony haluaa testata.

E-Paperin etuna on toki pitkä akkukesto, esimerkiksi parhaimmillaan älykellot kestävät pari vuorokautta lataamatta kun e-paperilla päästään selkeästi pidempiin aikoihin, on mainittu jopa 60 vuorokaudesta.

Etuna on myös kestävyys, muokattavuus sekä tietenkin keveys.

Melkoinen temppu selvitellä markkinarakoa:

Sony teki melkoisen tempun sillä se perusti erääseen Japanilaiseen joukkorahoituspalveluun kampanjan kellolle jolla haettiin rahallista tukea kellon kehitykseen. Kampanja oli varsin onnistunut sillä se onnistui keräämään 30 000 dollaria kiinnostuneilta.

Kampanjassa ei mainittu Sonya koska ideana oli saada selville kuinka paljon ihmiset ovat moisesta tekniikasta ja laitteesta kiinnostuneita ja jopa niin paljon että ovat valmiita tarjoamaan sille rahoitusta, mikäli Sony olisi mainittu ei ehkä tulokset olisi olleet niin selkeitä.

Joukkorahoituspalvelussa kampanjaa veti Fashion Entertainments, joka on Sonyn uusi tuotekehitysosasto jonka tehtävä on kehittää uudenlaisia puettavaan teknologiaan liittyviä älykkäitä muotituotteita.

Kyseessä on puhtaasti kokeilu vaikka ehkä prototyyppiä tullaankin ainakin jonkin verran jakamaan.

Tässä lyhyt video jossa kelloa esitellään pikaisesti:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"