maanantai 1. joulukuuta 2014

Kiinalainen kohupuhelinvalmistaja vauhdittaa oman Android version kehitystyötä

Kiinalainen OnePlus, yhtiö joka on on kohupuhelin OnePlus Onen takana on joutunut kummalliseen ristiriitaan sen nykyisen ohjelmistotoimittajan kanssa.

Cyanogenmodin lisensoinnista vastaava Cyanogen Inc, päätti antaa yllättäen yksinoikeuden Cyanogenmodiin Intian markkinoille, paikalliselle suurelle matkapuhelinvalmistaja Micromaxille.

Cyanogenin tekemä sopimus Micromaxin kanssa tarkoittaa periaatteessa sitä että kukaan muu puhelinvalmistaja ei saisi tuoda Intian markkinoille omaa puhelintaan jossa Cyanogenin lisensoima käyttöjärjestelmä on valmiiksi asennettuna.

OnePlus One puhelimet ovat tulossa Intian markkinoille ja yksi puhelimen kulmakivistä on ollut se että siinä on juuri Cyanogenmod käyttöjärjestelmä.

Ei vaikuta toimituksiin:

Koska Cyanogenin sopimus tuli yllätyksenä, ei OnePlus anna sen häiritä Intian markkinoille tuloa jonka pitäisi tapahtua hyvin pian. Intian markkinoille tulevat puhelimet ovat samoja kuin muuallakin myytävät ja sisältävät Cyanogenmodin hieman muokatun version.

OnePlus ilmoittaa myös ettei oikein tahdo ymmärtää Cyanogenin sopimusta Micromaxin kanssa mutta sen johdosta yhtiö vauhdittaa oman Android version kehitystyötä.

Kehitteillä oleva käyttöjärjestelmä tulee perustumaan Androidin 5.0 versioon ja siitä tullaan pitämään kaikki turhake poissa, eli valmiiksi asennettuja ohjelmia ei tulla OnePlus -puhelimissa tulevaisuudessakaan näkemään, eikä myöskään mitään omaa viritystä käyttöliittymään vaan tarkoitus on pitää kokemus mahdollisimman alkuperäisenä ja puhtaana.

Ensimmäiset versiot Kiinalaisyhtiön omasta Androidista pitäisi ilmestyä  jo joulukuun aikana mutta tuolloin kyseessä on vasta varhaiset testiversiot.

Lopullinen versio pitäisi tulla ensivuoden helmikuussa saataville ja mitä ilmeisemmin se tarjotaan OTA-päivityksinä, ainakin Intian markkinoilla oleviin puhelimiin.

Cyanogenmod on suosittu:

Cyanogenmod on hyvin suosittu Android vaihtoehto tehokäyttäjien keskuudessa koska se on säädettävyydeltään ja keveydeltään aivan omaa luokkaansa verrattuna yleensä puhelinvalmistajien toimittamiin omiin Android versioihin, eikä sen mukana tarjota yhtään ylimääräistä sovellusta.

Cyanogen inc;n mahdolliset suunnitelmat kauhistuttavat:

Voi olla että jatkossa Cyanogen inc tulee kehittämään ilkeitä lisensiointistrategioita myös muilla markkina-alueilla, yhtiön mahdollinen käytäntö saattaa siten haitata edustamansa käyttöjärjestelmän suosiota.

LÄHDE: TNW

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"