keskiviikko 17. joulukuuta 2014

OnePlus ongelmat jatkuvat Intiassa, joutuu vetäytymään markkinoilta

Cyanogenmodin yksinoikeuden Intian markkinoille saanut Micromax on voittanut Delhin korkeimmassa oikeudessa keissin jossa se vaati OnePlus One puhelinten myyntikieltoa maahan.

Syy miksi Micromax lähti oikeuteen saakka vaatimaan niinkin rajua toimenpidettä kuin myyntikielto johtuu siitä että OnePlus One puhelin on liiaksi brändätty Cyanogen laitteeksi, muun muassa mainoksissa sekä verkkokaupassa mainitaan Cyanogenmod käyttöjärjestelmä, tämä rikkoo yksinoikeutta jonka Micromax on brändille Intiassa saanut.

Micromax väitti oikeudessa OnePlus One markkinoinnin haittaavan yhtiötä huomattavasti.

OnePlus yritti selventää asiaa:

OnePlus yritti vedota oikeudessa siihen että sillä on Cyanogenin kanssa tehty sopimus joka kattaa maailmanlaajuisen Cyanogenmod brändin käytön. Yritys myös kertoi että Cyanogen Inc kertoi One Plussalle Micromax sopimuksesta kaksi viikkoa ennen kuin One Plussan oli tarkoitus lanseerata puhelin Intian markkinoille.

Oikeus kuunteli ja vaikutti ymmärtävän yhtiöiden erikoisen ongelman ja hyväksyikin sen että OnePlus saa myydä Intian markkinoille varastoidut puhelimet pois, tämän jälkeen uusia puhelimia ei kuitenkaan enää sallita maassa.

Koska Cyanogen Inc teki niinkin hölmösti kuin teki niin periaatteessa OnePlus voisi viedä heidät oikeuteen sopimusrikkomuksesta ja saada mahdollisesti korvauksia.

LÄHDE: Mobiili.fi / LiveMint

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"