torstai 4. joulukuuta 2014

Onko Google halukas vaihtamaan Gmailin Inboxiin?

Google Inboxin kehittäjät toivovat että heidän sähköpostisovellus tulisi korvaamaan Gmailin jossakin vaiheessa.

Googlen Inboxin kehittäjät päättivät pitää avoimen “Kysy meiltä mitä tahansa”-session Redditissä ja heiltä onkin kysytty jo kaikenlaista mutta yksi oli ylitse muiden.

Kun Inboxin kehittäjiltä kysyttiin Redditin AMA-sessiossa Inboxista ja sen suhteesta Gmailiin oli vastaus melko yllättävä.

Googlen Inbox sovelluksen pääsuunnittelija Jason Cornwell uskoo ja toivoo että Inbox tulee korvaamaan Gmailin, ei tosin heti vaan pitkällä aikavälillä.  “Kun Inbox kehittyy käyttäjiensä palautteiden perusteella ja siihen lisätään ominaisuuksia niin lopulta käyttäjät siirtyvät siihen.” -Cornwell vastaa.  “mutta lopulta kuitenkin käyttäjät itse päättävät kumpaa sovellusta käyttävät” -Cornwell jatkoi.

VentureBeat on kerännyt kyselyn tärkeimmät kysymykset ja vastaukset yhteen juttuun jotka voi käydä lukemassa lähde linkin kautta.

Inbox by Gmail:

Sähköposti on ollut jo pidemmän aikaa luomassa uutta nahkaansa ja Inbox on yksi vaihtoehto tulevaisuudelle, palvelun kehittäjät tekivät tutkimuksia siitä kuinka ihmiset käyttävät nykyisin sähköpostiaan ja tutkimustulosten perusteella lähdettiin kehittämään Inboxia.

Inbox on melko erilainen sähköpostisovellus Gmailiin verrattuna. Inbox ottaa sähköpostit haltuun siten että se järjestelee niitä automaattisesti ja oppii käyttäjänsä tavoista käyttää sovellusta. Se myös yksinkertaistaa sähköpostin käyttöä.

Inboxilla voi siirtää tulleita sähköposteja myöhemmin tarkisteltaviksi joka voi joidenkin mielestä helpottaa sähköpostitulvan aiheuttamaa sekamelskaa.

EI, EI ja vielä kerran EI:

Allekirjoittanutta ei kyllä nappaa Cornwellin suunnitelmat. Gmailin saa hyvin monipuoliseksi sähköpostisovellukseksi ja ainakin toistaiseksi Gmailissa käyttäjä on vielä isäntä eikä renki kuten Inboxissa.

Inboxista puuttuu monia tärkeitä toimintoja sujuvaan ja vakavasti otettavaan sähköpostin hallintaan, kuten niinkin yksinkertainen asia kuin allekirjoitus. Allekirjoitus on tosin tulossa oleva toiminto.

Käyttöliittymä on aivan liian pelkistetty, se olisi ollut hyvä ja toimiva ratkaisu Google Readeriin, mikäli sen kehitystä olisi vielä jatkettu. Nyt se toimii lähinnä ihmisille jotka seuraavat sähköpostin kautta uutiskirjeitä ja muita tiedotteita.

LÄHDE: VB

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"