tiistai 6. tammikuuta 2015

Samsungilta ulkoinen SSD-kiintolevy

Samsung T1 SSD (evo 850) USB3Samsung julkaisi CES 2015 -messuilla uuden ulkoisen kiintolevysarjan nimeltä Samsung T1 joka tarjoaa jopa teratavun verran tallennustilaa.

T1 on fyysiseltä kooltaan hyvin pienikokoinen (71.0x9.2x53.2mm) joka on mahdollista SSD-tekniikan ansiosta, tekniikka on myös huomattavasti kestävämpää kuin aikaisemmat ulkoiset kiintolevyt jotka perustuvat perinteisiin mekaanisiin kiintolevyihin. SSD on myös huomattavasti nopeampi kuin perinteinen kiintolevy.

Samsungin T1 perustuu Samsungin 850 EVO SSD-levyihin kuitenkin aseman teoreettiseksi tiedonsiirtonopeudeksi mainitaan 450MB/s, se on hieman vähemmän kuin sisäisten SATA-väyläisten 850 EVO-levyjen joiden siirtonopeudeksi on ilmoitettu 520MB/s.

Samsung T1 toimitetaan kolmessa eri kokoluokassa jotka ovat: 250GB (180 USD), 500GB (300 USD) sekä 1TB (600 USD). Myyntiin T1 tulee tammikuun puolessa välissä.

Tiedonsiirto levylle tapahtuu USB 3.0 liitännän kautta mutta se tukee myös USB2 portteja tiedonsiirtonopeuden kustannuksella. Tallennusväline toimii myös useimpien käyttöjärjestelmien kanssa suoraan sellaisenaan joten mitään ajureita ei tarvitse asentaa laitetta käyttääkseen.

Hieman tekniikasta:

T1 tukee RAPID-tekniikkaa joka hyödyntää tietokoneen keskusmuistia paremman tiedonsiirtokyvyn aikaansaamiseksi ja se on myös 850 EVO:n mukaisesti 3D V-NAND tekniikalla valmistettu joka muun muassa mahdollistaa kiintolevyn pienen koon, levytilan siitä kärsimättä.

Samsung käyttää EVO-sarjan SSD-levyissään ja nyt myös T1-sarjan ulkoisissa levyissä, TurboWrite teknologiaksi nimettyä välimuistia jonka kautta tieto siirtyy levylle, ensiksi data tallennettaan välimuistiin jonka täytyttyä data siirtyy vasta lopulliseen tallennuspaikkaansa, tämä näkyy käyttäjälle nopeampana kirjoitusaikana.

Toistaiskesi Samsungin SSD-levyjen hallintasovellus Samsung Magician ei tunnista T1-levyä koska ohjelmisto on suunniteltu yksinomaan sisäisille kiintolevyille. Samsung on kuitenkin luvannut tuovansa tuen T1-sarjalle mahdollisimman pian, tällöin myös mahdolliset firmware-päivitykset voidaan ajaa T1-levylle siinä missä sisäisiinkin levyihin.

LÄHDE: Samsung

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"