maanantai 5. tammikuuta 2015

Testaako Netflix VPN-kikan estämistä

Netflixin Yhdysvaltojen sisältö on ollut hyvin haluttavaa koska se on suurin ja samalla herkimmin päivittyvä, toisin kuin muiden maiden vastaavat.

Netflix ei voi esittää samaa sisältöä kaikissa maissa sellaisenaan koska joka maassa on neuvoteltava esitysoikeuksista erikseen.

Sisältöihin on kuitenkin mahdollista päästä melko pienellä vaivalla:

Esimerkiksi Suomessa Netflix näyttää vain Suomen Netflixin sisällön, ei se tarkoita etteikö myös Jenkkiflixiin pääsisi käsiksi täältä. Se on mahdollista eräänlaisen VPN-yhteyden avulla jonka tarkoituksena on huijata palvelua luulemaan että käyttäjä tulisi Yhdysvaltojen rajojen sisäpuolelta, samalla tunnuksella kun pääsee kirjautumaan myös sinne.

Nyt kuitenkin useat käyttäjät ovat raportoineet että he eivät pysty enää hyödyntämään kikkaa ja väittävät että Netflix olisi sen takana.

Netflix on kuitenkin kommentoinut että se ei ole muuttanut alustansa toimintaa millään tavoin. Voi siis olla että Netflix testaa uusia rajoitustekniikoita.

Kun Netflix ilmoitti rantautuvan Australiaan vaati maan tekijänoikeusjärjestöt Netflixiltä toimia maaestojen tiukentamisen suhteen, voi olla että nykyiset käyttäjien kohtaamat ongelmat ovat osa tätä prosessia.

LÄHDE: MBnet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"