maanantai 5. tammikuuta 2015

Xbox One: Lisätehoa luvassa uuden XDK:n avulla?

H4LT-hakkeriryhmä on saanut käsiinsä ja siten vuotanut Microsoftin uusimman kehitysalustan XDK:n Xbox Oneen. Vuodettua versiota tutkineet ovat löytäneet siitä mielenkiintoisen ominaisuuden.

Uusi ominaisuus antaisi kehittäjille mahdollisuuden hyödyntää Xbox One pelikonsolin prosessoria entistä paremmin, Kinect liikesensorin tarvitsemien toimintojen kustannuksella.

Microsoft ei ole aikaisemmin antanut kehittäjille oikeutta hyödyntää prosessorin kaikkia ytimiä koska se on ominut tietyn verran tehoa sen käyttöjärjestelmälle sekä Kinectille.

Nyt pelit jotka eivät Kinectiä hyödynnä voivat sulkea Kinectiin liittyvät ylimääräiset taustasovellukset ja hyödyntää siitä saadun tehon.

Vaikuttaa kuitenkin siltä että edelleen Kinectin perustoiminnot ovat aktiivisia, kuten äänenseuranta äänikomentoja varten jolla konsolia voi ohjata äänellä koska nämä kuuluvat suoraan käyttöjärjestelmän ydintoimintoihin.

Vielä jää siis kuitenkin epäselväksi kuinka paljon pelit voivat lisätehoa saada uuden ominaisuuden avulla, se selvinnee vasta kun uusia pelejä tai nykyisten pelien päivityksiä julkaistaan jotka ovat hyödyntäneet uutta kehitysalustaa.

LÄHDE: Gamespot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"