tiistai 27. tammikuuta 2015

Video: Mitä Samsungin Galaxy S6 puhelimessa tulee olemaan?

Android Authorityn Jayce Broda on kerännyt blogosfäärin mielenkiintoisimmat Galaxy S6 huhut samalle videolle ja arvioinut niiden paikkaansa pitävyyttä, katso video jutun lopusta.

Samsung ei ole paljastanut tulevasta mallista mitään mutta siitä on liikkunut erilaisia huhuja blogeissa ja alan uutisjulkaisuissa.

Uskotaan että Samsung olisi muun muassa tuomassa puhelimeen alumiinikuoren sekä tuovan mallista myös Edge version jossa ei olisi vain yhdellä reunalla Edge-näyttöä vaan kahdella.

Kolmas mielenkiintoinen huhu on myös se että Samsung olisi kehittänyt puhelimelle uudenlaisen ja hyvin kevyen käyttöliittymän joka ei rasittaisi puhelimen rautaa niin kuin nykyinen Touchwiz.

Ongelmia suoritinvalmistajan kanssa?

Raudan kanssa Samsungilla vaikuttaa kuitenkin olevan ongelmia, sen on väitetty haukkuvan Qualcommin uutta Snapdragon 810 -suoritinta. Samsung väittää uutukaisen kuumenevan liikaa ja olisi siksi luopumassa sen käytöstä S6 puhelimessaan.

Qualcomm ei kuitenkaan allekirjoita ylikuumentumisväitteitä mutta tutkii asiaa. Toinen korealainen puhelinjätti LG on ilmoittanut myös ettei se ole kohdannut suorittimen kanssa minkäänlaisia ylikuumentumisongelmia.

Toistaiseksi Snapdragon 810 suoritinta ei löydy mistään myytävissä olevista laitteista.

Snapdragon 810 on kunnianhimoinen suoritin:

Mikäli 810 tulee S6:seen voidaan jo yksin siitä huomata erilaisia toimintoja jotka puhelin tulee tuolloin omaamaan kuten muun muassa: 64-bittinen arkkitehtuuri, 4K kamera joka tallentaa videot H264/H265 formaatissa, mahdollisuus jopa 55 megapikselin kameraan, kaksikanavainen LPDDR4 muisti 1600MHz nopeudella, tuki 4K-resoluution näytöille (MHL), 4K-videoiden suoratoisto, 4G-cat9 (450 Mbps)...

Jos ytimillä on merkitystä niin 810:ssa niitä tarjotaan täydet kahdeksan.

Julkaisuajankohta:

Huhutaan että Samsung olisi tuomassa S6:en maaliskuun alussa pidettäville Mobile World Congress -messuille näytille, toinen vaihtoehto on että puhelin julkaistaan vasta messujen jälkimainingeissa mutta jotkut sanovat että julkaisu saattaa venyä syyskuussa pidettäville IFA-messuille saakka. Kaikki pitävät kuitenkin yhtä siitä että julkaisu tapahtuu vuoden 2015 aikana.

Alla kyseinen video:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"