maanantai 16. helmikuuta 2015

Apple pakottaa julkaisijat naurettavaan sensurointiin sovelluskaupassaan

Apple on pakottanut pelikehittäjät sensuroimaan peliensä kuvakaappauksia ja esittelyvideoita, niin ettei niissä näy esimerkiksi aseita tai muuta “sopimatonta”.

Apple on poistanut pelejä sovelluskaupasta tai ei ole hyväksynyt niitä kauppaan laisinkaan, vain koska pelien esittelymateriaalissa jollakin pelin hahmolla näkyy olevan ase.

Syy poistamiseen tai estoon on ollut epämääräinen “väkivaltainen ele tai toiminta toista ihmistä kohtaan”.

Applen tiukentuneet säännöt ovat tulleet monelle julkaisijalle yllätyksenä:

Jotkut pelikehittäjät olivat julkaisseet pelistään uuden version ja lisänneet uutukaisestaan ruutukaappauksia sekä esittelyvideon Applen App Storeen, hetkeä myöhemmin Apple olikin yllättäen poistanut pelin sovelluskaupasta ja vaatinut julkaisijaa korjaamaan tämän vakavan sääntörikkomuksen.

Sensuroitu kuva pelistä Tempo

Moiset epämääräiset säännöt ovat pakottaneet julkaisijat sensuroimaan kuvia ja videoita jotta pelit voisivat pysyä App Storessa saatavilla.

Sensurointi tulee varmasti aiheuttamaan sen että esimerkiksi ammuskelupelien kohdalla ei varmaankaan enää nähdä itse pelistä aitoja kuvakaappauksia vaan jotain siihen liittyvää grafiikkaa, videoissa vielä vähemmän.

Toistaiseksi kuitenkaan Apple ei vielä pakota pelikehittäjiä poistamaan aseita itse peleistä, säännöt koskevat vain esittelymateriaalia.

Applen mobiililaitteisiin ei ole saatavilla sellaisenaan muita sovelluskauppoja, joten mikäli kehittäjät haluavat pelinsä edelleen Applen laitteisiin saataville, ei heillä ole muuta mahdollisuutta kuin alistua tälle epämääräiselle sääntömuutokselle.

LÄHDE: Ars Technica

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"