tiistai 24. maaliskuuta 2015

Facebook haluaa sisällöntuottajien tuovan sisältönsä kokonaisuudessaan Facebookiin

Facebook käy tällä hetkellä keskusteluja suurien sisällöntuottajien kanssa jotta he toisivat sisältönsä suoraan Facebookin eikä tarjoaisi enää pelkästään linkkejä artikkeleihin.

Yksi syy Facebookin ehdotukselle on se että käyttäjillä kuluu tällä hetkellä aivan liian kauan päästä artikkeliin, linkin klikkaus avaa sisällön palvelun omalle verkkosivulle ja mobiilikäytössä kaikenlisäksi vielä selaimeen joka voi kestää jopa 8 sekuntia, joka on Facebookin mielestä liikaa.

Siksi vaihtoehdoksi tarjotaan uutispalveluille ja muille sisällöntuottajille mahdollisuutta tuoda oma sisältö Facebookiin jolloin latausajat lyhenevät huomattavasti.

Idea voi kuulostaa melko hurjalta sisällöntuottajien mielestä nimittäin vaikka sisältöä saatetaan näin paremmin ja nopeammin käyttäjien saataville, voi se olla hurja takaisku uutispalveluiden nykyisen pääasiallisen rahoituksen hankkimisille eli mainoksille joita verkkosivut ovat nykyisin täynnä, tähän Facebook vastaa sisällöntuottajien saavansa sisällön aikana näkyvien Facebook mainoksien tuotot.

New York Timesin artikkelin mukaan muutama uutispalvelu olisi jo kieltäytynyt Facebookin ehdotuksesta. Jos sisältöpalvelut saisivat itse päättää mainoksistaan ja hallita niitä täysin kuten omalla verkkosivullaan, voisi Facebookin ehdotus toimia.

New York Times on jutun mukaan ainakin lähtemässä kokeilemaan Facebookin kanssa yhteistyötä kuten myös Buzzfeed sekä National Geographic. Muiden tuottajien kanssa Facebook käy vielä keskusteluja.

LÄHDE: The Verge

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"