maanantai 23. maaliskuuta 2015

Internet Explorer saa väistyä: Spartan tulee Windows kymppiin

Microsoft panostaa uuteen "Spartan" -selaimeen jo niin paljon että se haluaa asettaa sen oletusselaimeksi kesällä julkaistavaan Windows 10 -käyttöjärjestelmään.

Tällä hetkellä uusi selain tottelee nimeä Project Spartan mutta yhtiö etsii sille sopivampaa nimeä, suurempi juttu kuitenkin nimen etsinnän lisäksi on se että selain olisi jo niin kehittynyt että sen uskotaan päätyvän Windowsin oletusselaimeksi korvaamaan nykyisen Internet Explorer -selaimen.

Spartan on kehitetty kokonaan alusta saakka eikä se siis perustu mihinkään jo olemassa olevaan verkkoselaimeen. Spartan käyttää uutta Edge HTML -selainmoottoria joka on viimeisempien nopeustestien mukaan huomattavasti nopeampi kuin nykyinen Internet Explorer, Spartan kuitenkin jää vielä hieman Chromelle sekä Firefoxille  varsinkin javascriptissä.

Project Spartan on luotu myös universaaliksi Windows sovellukseksi joka tarkoittaa sitä että se toimii samalla koodipohjalla jokaisessa Windows alustassa kuten puhelimissa, tableteissa ja myös Xbox One pelikonsolissa.

Internet Explorer jää kuitenkin yhteensopivuuden takaamiseksi edelleen käyttöjärjestelmään roikkumaan:

Internet Explorer tullaan säilyttämään Spartanin rinnalla joten myrkystä ei olla ihan vielä pääsemässä kokonaan eroon, syyksi IE:n mukana oloon kerrotaan lähinnä yhteensopivuus.

Microsoftia onkin haukuttu viime aikoina siitä että yhtiö kantaa liikaa vanhaa tekniikkaa tuotteissaan mukana joka aiheuttaa taas sen että tuotteet ja niiden käyttöympäristöt eivät kehity tarpeeksi nopeasti.

LÄHDE: The Verge, AnandTech, WinBuzzer

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"