tiistai 3. maaliskuuta 2015

MWC15: Maailman turvallisin puhelin sai jatkoa

BlackPhone 2Viime vuoden Mobile World Congress-messuilla esitelty, turvallisuus edellä kehitetty Blackphone älypuhelin on saanut jatkoa ja Silent Circle kehittää myös samaan konseptiin liittyvää tablettia jonka testiversio on messuilla myös nähtävillä.

Blackphone on toki saanut viimeisen vuoden ajan melkoisesti sovelluspäivityksiä jotka ovat paikanneet ja parantaneet nykyisenkin puhelimen tietoturvaa mutta laite alkaa pikkuhiljaa olemaan teknisesti ajastaan jäljessä ja tehoa kaivattiin jo lisää.

Nyt uusi Blackphone on nähnyt päivänvalon, yksinkertaisesti Blackphone 2 -nimellä kulkeva uutukainen on saanut uuden Gorilla Glass 3 suojauksella varustetun 5.5 tuumaisen näytön, 64-bittisen octa-core prosessorin ja keskusmuistia puhelimeen on asennettu 3GB. Päivitys tuo turvapuhelimen kerralla nykypäivään.

Akun kapasiteetti on uudessa Blackphonessa jopa 3060 milliampeerituntia, tosin akku ei ole irrotettavaa mallia.

Blackphone 2 puhelimen yksityiskohtaisempia speksejä saadaan vielä kuitenkin odottaa hieman.

Hinta & Saatavuus:

Uuden puhelimen lähtöhinta on 649 dollaria eli noin 580 euroa ja sen olisi tarkoitus tulla myyntiin kesän aikana.

Ensimmäisen sukupolven Blackphonesta myyntituloja kertyi huimat 670 miljoonaa euroa ja yhtiössä uskotaan uuden version tuottavan vielä sitäkin suuremmat tulot.

Tabletti - Blackphone+:

Silent Circle esitteli yhtiössä kehitteillä olevan 7” tabletin jossa on myös tietoturvallinen PrivatOS -käyttöjärjestelmä.

Nimeksi tabletille on annettu ainakin toistaiseksi Blackphone+ ja se on vielä hyvin varhaisessa Alpha-vaiheessa, Silent Circle ei ole lainkaan varma tuleeko se koskaan tuomaan Blackphone+ tablettia markkinoille ja jos tuleekin niin kysymys kuuluu minkälaisessa muodossa? Esimerkiksi suunnittelijat miettivät vielä kuumeisesti sitäkin tuleeko tabletin näyttö 16/9 -vaiko 4:3 kuvasuhteella.

Blackphone kehitystyö kokonaan Silent Circlen omistukseen:

Aikaisemmin Silent Circle oli toinen yhtiöistä jotka kehittivät Blackphonea, laitepuolesta huolehti Espanjalainen Geeksphone, suurin osa puhelimen tietoturvasovelluksista vuorostaan tuli Silent Circleltä. Yhtiöt perustivat yhteisyrityksen SGP Technologiesin, jonka alla oli tarkoitus kehittää puhelinta ja koko tietoturvakonseptia eteenpäin.

Nyt kuitenkin Silent Circle on ostanut SGP:n kokonaisuudessaan ja siten saanut omistukseensa koko Blackphone tuotannon joten kaikki Blackphone kehitystyö on jatkossa Silent Circlen nimissä.

LÄHDE: Android Community

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"