tiistai 21. huhtikuuta 2015

Google antaa ladata henkilökohtaisen hakuhistorian

Google on lisännyt "Takeout-palveluunsa" mahdollisuuden ladata henkilökohtaisen hakuhistorian, joka kattaa kaikki kirjautuneena tapahtuneet verkkohaut google.com hakupalvelusta.

Takeout-palvelu on Googlen ohjelma jonka avulla voi ladata henkilökohtaisia tietoja Googlen verkkopalveluista kuten Gmailista, Google Photosista, Youtubesta, Hangoutista, kalenterista ja monesta muusta yhtiön palvelusta mutta hakuhistorian lataaminen on ollut tähän saakka vain harvojen ja valittujen testattavana.

Saatavilla oleva hakuhistoria kattaa toki vain kirjautuneena olleena tehdyt haut, ellei niitä ole poistettu Googlen hakuhistoria sivulta, josta myös historian sisältämän arkistotiedoston voi ladata.

Tiedosto ei kuitenkaan siirry saman tien selaimen kautta tietokoneelle vaan se latautuu valmistuessaan Google Drive palveluun josta sen voi käydä myöhemmin lataamassa. Kun arkistotiedosto on valmis Drivessä, saa käyttäjä siitä sähköpostiin ilmoituksen.

Takeout tekee Driveen Takeout hakemiston josta .zip tiedosto löytyy, se sisältää hakuhistorian .json tiedostoina, joten ne eivät ole sellaisenaan kovinkaan luettavassa muodossa.

LÄHDE: ZDNet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"