maanantai 20. huhtikuuta 2015

Peliyhtiö Electronic Arts lopettaa suosittuja ilmaispelejään

Electronic Artsilla (EA) on ollut tarjolla jo vuosia suosittuihin pelisarjoihin perustuvia ilmaisia moninpelejä mutta nyt yhtiö on päättänyt lopettaa niiden ylläpitämisen ja lakkauttaa pelien kehittämisen.

Battlefield Heros, Battlefield Play4Free, FIFA World sekä Need For Speed World kaikki lakkautetaan kerta heitolla 14 päivä heinäkuuta (14.07.2015). Peleihin ei enää saa ostettua sisältöä eikä ostettua sisältöä pysty myymään edes takaisin vaan kaikki tavarat tuhotaan pelien lopettamisen yhteydessä, myöskään pelirahaa ei saa palautettua vaan ne on syytä käyttää tavaroihin ja pelata pelejä loppuun asti.

EA Studion varatoimitusjohtaja Patrick Soderlund ilmoitti blogipäivityksessään ettei kyseiset pelit ole enää yhtä suosittuja kuin ne olivat aikanaan, ainoastaan Star Wars: The Old Republic jää ilmaispeleistä aktiiviseksi.

Battlefield Heroes:

Battlefield HeroesBattlefield Heroes

Battlefield Heroes oli huumorilla maustettua toisen maailmansodan sotaleikkiä jossa pystyi sotamiehen lisäksi ohjaamaan myös autoja ja muita kulkuneuvoja kuten tankkeja ja moottoripyöriä sekä lentokoneita.

Battlefield Play4Free:

Battlefield Play4FreeBattlefield Play4Free

Battlefield Play4Free versio pohjautui enemmänkin Battlefield sarjan nykyosiin tuoden mukaan hävittäjät, nykyaikaiset tankit ja joukkojenkuljetuskulkuneuvot.

Ilmaispeleistä uupui kuitenkin Frostbite pelimoottori ja sen mahdollistamat näyttävät efektit ja pelimaailmaan vaikuttaminen kuten rakennusten tuhoaminen, pelit tehtiin Refractor pelimoottorilla johon myös vuonna 2005 julkaistu Battlefield 2 peli perustui.

Need For Speed World:

Need For Speed World

Need For Speed WorldNeed For Speed World oli pitkään beeta-vaiheessa ja sitä hiottiin loppuun saakka, tuliko kehitystyö sitten liian kalliiksi tämän pelin osalta?

Pelin idea oli sama kuin sarjan aikaisemmissa maksullisissa osissa, kehitetään autoa paremmaksi ja kilpaillaan, tosin World perustui moninpeliin ja monet pelin kilpailut kilpailtiin muiden pelaajien kanssa reaaliajassa.

Need for Speed Worldin grafiikka oli näyttävää ja monet ihmettelivät kuinka EA pystyi tai halusi julkaista pelin ilmaiseksi jakoon.

Ongelma ehkä markkinoinnin puutteessa?

Mitään näistä peleistä ei kuitenkaan koskaan juurikaan markkinoitu, ainakaan kovin näyttävästi joten suosion hiipuminen voi johtua myöskin siitä.

Pelien ansaintamalli on tutumpi mobiilipeleistä. Peli itsessään oli ilmainen mutta hahmon tai auton kehittäminen maksoi oikeaa rahaa, paremmalla markkinoinnilla pelit olisivat varmasti tuottaneet paremmin.

EA:n Patrick Soderlund kategorioi pelit kokeiluksi, joten siksi ehkä markkinointiin ei panostettu, mene ja tiedä.

Kiitoksena ainakin Battlefield Play4Free pelaamisesta EA on lähettänyt alennuskoodin jolla voi ostaa minkä tahansa Battlefield sarjan pelin tarjoushintaan peliyhtiön omasta Origin pelikaupasta.

Ilmaispelit lakkaavat toimimasta 14.07.2015, nykyisin niihin ei enää oteta uusia pelaajia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"