maanantai 18. toukokuuta 2015

Huhu: Netflix Kiinaan?

Netflixin on huhuttu käyvän neuvotteluita Kiinalaisen Wasu Media Holdingin kanssa joka auttaisi Netflixiä rantautumaan Kiinan markkinoille.

Kiinassa operoiminen vaatii paikallisen yhtiön avustusta jota vaaditaan länsimaisilta yhtiöiltä jotka haluavat toimia Kiinassa.

Netflixiä kiinnostaa Kiina koska sen suoratoistopalveluiden markkinat on arvioitu noin 6 miljardin dollarin arvoiseksi josta yhtiö luonnollisesti haluaa haukata oman palan.

Helppoa Netflixillä ei tule Kiinassa olemaan:

Mikäli Netflix rantautuisi Kiinaan, joutuisi se joko rajoittamaan itse tiettyjen elokuvien sekä TV-sarjojen esittämistä maassa tai ne jouduttaisiin kierrättämään maan viranomaisten kautta, jotta ne voidaan sensuroida ja merkitä tietyn kategorian alle kuten väkivalta tai seksi, jotka kummatkin voivat joutua joko leikatuiksi tai kokonaan estetyiksi.

Kiinassa on alettu myös tiukentamaan länsimaisten TV-sarjojen esitysoikeuksia, Kiinassa ei jatkossa enää voi näyttää länsimaista alkuperää olevien TV-sarjojen jaksoja, ainakaan laillisesti heti sen jälkeen  kun jakso on julkaistu alkuperämaassa, vaan nyt paikallisten verkkopalveluiden sekä kaapeli-TV kanavien on odotettava oikeutta niin kauan kunnes koko tuotantokausi on valmis.

Uusin säännös olisi varsin kova isku Netflixin alkuperäissarjoille jotka ovat yksi koko palvelun vetonaula tällä hetkellä. Netflixin olisi muutettava julkaisutahti joko takaisin siihen jota se oli alussa meilläkin, eli jossa se julkaisee koko uuden tuotantokauden kerralla palveluun, tai sitten Kiinalaiset tilaajat saisivat sarjojen jaksot aina yhden tuotantokauden myöhässä.

Muissa maissa Netflix lopetti tuotantokausien tarjoamisen kerralla, koska huomasi asiakkaiden rohmuavan kerralla koko kauden ja lopettavan maksamisen heti katselun jälkeen. Nykyisin jaksot julkaistaan yksi per viikko aikataululla, vaikka tuotantokausi olisi jo muuten julkaisuvalmis.

LÄHDE: Tivi / Bloomberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"