perjantai 15. toukokuuta 2015

Windows 10 RTM ei ole tulossa ilmaiseksi Preview version käyttäjille

Moni blogi kerkisi julkaisemaan uutisena jutun jonka mukaan Microsoftin Gabriel "Gabe" Aul olisi luvannut Twitterissä kaikille Windows 10 TP käyttäjille ilmaisen Windows 10 päivityksen.

Kyseessä oli väärinkäsitys, Gabe ei tarkoittanut vastauksellaan sitä että Microsoft antaisi käyttöjärjestelmän sellaisenaan ilmaiseksi Technical Previewin käyttäjille.

Gabriel Aul tarkoitti että käyttäjillä on samanlainen oikeus päivitykseen kuin muillakin Windows 7, 8 ja 8.1 käyttäjillä. Windows 10:n lopullisen version asennukseen tarvitaan siis aikaisemman Windowsin lisenssi, eikä päivitys onnistu suoraan TP:n päälle sellaisenaan.

Tässä keskustelu kokonaisuudessaan:

Ruutukaappaus keskustelusta

Vielä kuitenkin on kysymyksiä ilman vastausta:

Gabe ei ole kertonut kuitenkaan esimerkiksi sitä kuinka Windows 10:n voi asentaa puhtaasti aikaisempien Windowsien omistajat jotka eivät tahdo asentaa kymppiä päivityksenä, hyväksyykö Windows 10 aikaisempien Windowsien lisenssikoodin vai onko ilmainen päivitys pakko asentaa aikaisemman päälle?


Vinkkinä 90 päivän kokeilu:

Mikäli kuitenkin testiversion käyttäjällä ei ole Windows 7, 8, 8.1 lisenssiä käsillä niin suositeltava vaihtoehto on 90 päivän kokeiluversio Windows 10:sta joka tulee saatavilla samoihin aikoihin lopullisen RTM-version kanssa.

Se tarjotaan ilmaiseksi Microsoftin TechNet Evaluation Centerin kautta kaikille halukkaille. Kyseinen versio kuitenkin täytyy asentaa 90 päivän välein uudelleen, ellei käyttöpäiviä pysty nollaamaan kuten aikaisemmissa Windows versioissa on pystynyt jopa kolme kertaa ennen kuin asennus täytyy tehdä uusiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"