tiistai 21. heinäkuuta 2015

Instagramin selainversio tukee nyt paikkatietohakua

Valokuvapalvelu Instagram on on ollut noin kolme vuotta tarjolla mobiilisovelluksen lisäksi myös työpöydän selaimessa, tosin hyvin rajattuna versiona nyt uudistuksia on tullut niin ulkoasuun kuin myös toimintoihin.

Hakutoiminto:

Selainversiossa ei voi uuden päivityksen myötä edelleenkään ladata kuvia palveluun vaan sen tehtävä mobiilisovelluksen kautta kuten aiemminkin, uutta sen sijaan on haku jonka avulla selainkäyttäjät voivat hakea kuvia hashtagien lisäksi myös paikkatietomerkinnällä.

Esimerkiksi jos hakuun laittaa New York, sen ei enää tarvitse tarkoittaa hashtagia #newyork vaan vaihtoehdoksi palvelu tarjoaa nyt suoraan paikkatietoa jonka se nappaa kuvista joihin kuvan lataaja on paikkatiedon halunnut lisätä.

#hashtagien lisäksi selainversio tarjoaa paikkatietomerkintää hakuavusteissa

Kun käyttäjä valitsee paikkatiedon valinnoista, tarjoaa palvelu paikan huippujulkaisut ensimmäisiksi näytettäviksi kuviksi, tämän jälkeen listataan tuoreimmat kuvat.

Tagien ja paikkatietojen lisäksi käyttäjä voi etsiä palvelusta muita käyttäjiä tunnuksen tai nimen perusteella.

Toiminnot samanaikaisesti uudistettuun mobiilisovellukseen:

Palvelun selainversio ottaa hyvin kiinni mobiilisovellusta josta se on ollut vuosia jäljessä aikaisemmin, sillä uudistetut palvelut tulivat käyttöön samanaikaisesti päivitetyn mobiilisovelluksen kanssa, joka on saatavilla niin iOS:lle kuin myös Androidille välittömästi. Windows Phone versio saa toistaiseksi vielä odottaa päivitettyä versiota.

Selainversion ulkoasu:

Ulkoasua on kevennetty aikaisemmasta toisin sanoen sivuston elementtien grafiikkaa on vähennetty, kuten esimerkiksi mobiiliversiosta tuttua sinistä palkkia ei enää näe, ainakaan palvelun pääsivulla eikä profiilisivuilla mutta joissakin kohdissa, kuten profiiliasetuksissa vanha käyttöliittymä vielä kummittelee, tämä varmasti korjataan hyvinkin pian.

Raskaat elementit ovat taakse jätetyt, noh ainakin suurimmalti osin...

Profiilin asetuksissa törmää vielä vanhaan käyttöliittymään

Vanhaan käyttöliittymään törmää myös Instagramin esittelysivuilla ja monessa muussakin paikassa jossa se voi ilmestyä yllättäen esiin.

Instagramilla raportoidaan olevan yli 300 miljoonaa aktiivista käyttäjää.

LÄHDE: CNet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"