tiistai 21. heinäkuuta 2015

Windows 10 Build 10240 mahdollinen RTM

Microsoft on mitä ilmaisemmin saanut Windows 10 käyttöjärjestelmän valmiiksi tarjoten Insider käyttäjille viimeisimmän buildin jonka epäillään olevan sama kuin RTM (valmistajille jaettava versio).

Insider käyttäjät alkoivat saamaan koontiversio 10240 päivitystä jo 15.7, joten aivan uudesta tapauksesta ei ole kyse, Microsoft ei ole kuitenkaan ainakaan vielä ilmoittanut kyseisen koontinumeron olevan RTM mutta epäilykset ovat kääntymässä vahvasti siihen suuntaan.

Uusin versio on tällä hetkellä mahdollista saada vain jos on aktiivinen Insider jäsen, muille päivitys tulee aikaisintaan ensi viikolla 29.7.2015.

Insider käyttäjille tullaan kuitenkin tiputtamaan vielä mahdollisesti uusia buildeja sekä muuta kokeiltavaa koodia, se on ilmaisen Windows 10 version hinta ja BuildFeedin mukaan päivityksiä on todellakin tulossa.

Mitä Insider tarkalleen saa?

Insider käyttäjille tarjotaan oletuksena Microsoft Windows 10 Professional mutta mikäli käyttäjä on syöttänyt Insider version asennusvaiheessa Home -tai Enterprise version tuoteavaimen, ei päivitystä saa vieläkään.

Microsoft ei ole aikeissa julkaista buildista (10240) erikseen ladattavaa ISO-levytiedostoa vaan se on saatavilla ainoastaan Windows Updaten kautta käyttöjärjestelmäpäivityksenä, järjestelmiin joissa on aktivoitu Windows 10 Insider Preview versio.

Verkosta kuitenkin löytyy ohjeita kuinka ISO:n voi luoda itse. (ei tutkittu menetelmä).

Ei kovinkaan pitkää muutoslokia:

Uusimmassa buildissa näkyvin muutos on työpöydältä poistettu Insider Preview teksti sekä koontiversio. Ohjelmistojätin tuorein verkkoselain, Microsoft Edge on saanut päivityksen myötä uutta puhtia ja sen pitäisi toimia huomattavasti jouhevammin päivityksen jälkeen.

Ei kuitenkaan aivan valmista:

Ongelmiakin kuitenkin vielä on, varsinkin mukana toimitettavissa universaaleissa sovelluksissa ja niiden käynnistä-valikon livetileissä eli tiileissä on huomattu epäkäytännöllisyyttä ja tiilien kohdalla varsinkin ongelmana on ollut niiden päivittämättömyys, ne eivät toimi oletetunlaisesti, päivityksiä kuitenkin tippuu päivittäin Inisder käyttäjille joten korjauksia tulee tapahtumaan.

Mikäli koontiversio (buildinumero) tulee pysymään samana RTM:n virallisen julkaisun yhteydessä, tulee käyttöjärjestelmän asentajille vastaan melkoinen määrä Windows Update päivityksiä asennuspäivän aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"