maanantai 13. heinäkuuta 2015

Nintendon "supertoimari" kuollut

Satoru Iwata esittelee Wii U konsolin ohjainyksikköäPeliyhtiö Nintendon toimitusjohtajana vuodesta 2002 lähtien toiminut Satoru Iwata on kuollut 55 vuoden ikäisenä.

Kuolinsyyksi todetaan syöpä. Taistelu jota Iwata ei voinut voittaa päättyi lopulta 11.7.2015

Syövän hoitotoimenpiteet olivat usein rajuja ja estivät johtajaa osallistumista Nintendon julkaisutilaisuuksiin ja muihin tapahtumiin joista suurin oli viime vuonna pidetyt E3-messut. Tuolloin Nintendo ilmoitti ettei Iwata kykene osallistumaan tapahtumaan terveysongelmien vuoksi.

Harvinainen pelijohtaja:

Iwata kuitenkin muistetaan toimitusjohtajana joka puhui samaa kieltä pelikehittäjien sekä pelaajien kanssa, hän osallistui johtajakaudellaan jopa muutamien suosittujen pelien kehitystyöhön jotta pelit saatiin ajoissa markkinoille.

Iwatan toimitusjohtaja kaudella Nintendo julkaisi kaksi olohuonekonsolia Nintendo Wiin sekä Wii U:n sekä muutti Nintendo Gameboy käsikonsolin DS-sarjaksi. Vuonna 2013 yhtiö nimitti Iwatan myös Nintendo USA:n toimitusjohtajaksi.

Satoru Iwata vannoi pitkään pitävänsä Nintendon pelit yksinomaan omilla alustoillaan mutta yhtiön heikentyneen rahatilanteen vuoksi, pelejä tullaan viimeisimpien tietojen mukaan julkaisemaan myös muilla mobiilialustoilla.

Nintendon on tarkoitus kertoa lisää tulevasta olohuonekonsolistaan ensi vuoden puolella, nähtäväksi jää kuinka Iwatan poismeno vaikuttaa konsolin kehitystyöhön ja lopulliseen julkaisuun.

Surunvalitteluja muilta pelialan vaikuttajilta verkossa:

Monet pelialan johtajat ja muut vaikuttajat ovat esittäneet julkiset surunvalittelut Iwatan poismenon johdosta sosiaalisessa mediassa.

Iwata oli pidetty ei vain johtajana vaan myös ihmisenä pelaajien, kehittäjien ja muiden alan vaikuttajien mielestä, hän oli kuuluisa siitä että puhui samaa kieltä pelikehittäjien sekä pelaajien kanssa.

Microsoftin Xbox johtaja Phill Spencer sanoi 4.7 Twitterissä että peliala olisi paremmalla tolalla jos alan päätöksentekijät olisivat itsekin pelaajia.

Iwata oli juuri Spencerin toivoma johtaja plus että oli kaikenlisäksi vielä pelikehittäjä.

Nintendon virallinen tiedote Iwatan poismenosta on melko lyhytsanainen ja ehkä siten jopa yllättävän kylmä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"