maanantai 13. heinäkuuta 2015

Lenovo tuomassa vanhan ThinkPadin takaisin?

Monet eivät ehkä muista tätä työjuhtaa mutta me alan ammattilaiset kyllä muistamme IBM ThinkPad T-sarjan, nuo rumat mutta kestävät työkalut jotka olivat suunniteltu ehdottomasti alan ammattilaisille. Mitä jos saisit sen takaisin?

Lenovo on jatkanut omalla tavallaan ThinkPad -sarjan kehitystä mutta se on modernisoinut ja samalla poistanut nykyaikaisista sarjoista monia tuttuja ThinkPad- toimintoja ja muuttanut niistä lähinnä ohuita lättyjä jotka vastaavat muiden valmistajien kanssa nykyistä yksinkertaisuuden trendiä.

Lenovon Thinkpadit ovat toki nykyäänkin ammattilaisten suosimia mutta niistä on jätetty liikaa pois ja ennen kaikkea ThinkPadin luoma eräänlainen tunne on modernisoinnin jälkeen onnistuttu kadottamaan lähes kokonaan.

Lenovon design kuru David Hill esittelikin blogissaan hurjan ajatuksen, mitä jos Lenovo valmistaisi vanhaa IBM ThinkPad T-sarjaa kunnioittavan kannettavan tietokoneen (T62), konseptilla uusimmat tekniikat ja osat mutta vanhalla designilla, kiinnostaisiko se nykyaikana ketään hän kysyi?

David Hill lisäsi blogikirjoitukseensa muutamia konseptikuvia moisesta kannettavasta, jotka saivat ainakin allekirjoittaneen haukkomaan henkeään:

Konseptikuva

Hill sai mielettömän palauteryöpyn vanhoilta että uusilta ThinkPad faneilta jotka toivovat moista konetta markkinoille ja pian, David Hill kertoi seuraavassa blogipäivityksessään että jotkut olivat lähettäneet hänelle kotiin henkeen sopivia perinteisiä paperikirjeitä joissa toivovat Hillin vievän hullun ajatuksen ihan loppuun saakka, eli tuotteeksi.

Hill, ei ole luvannut vieläkään mitään siitä tuleeko Retro ThinkPad koskaan näkemään päivän valoa mutta koska palautevyöry on ollut hurjaa ja palautteissa on ollut melko järkeviäkin ehdotuksia, perusti hän nyt lyhyehkön kyselyn verkkoon jossa voi käydä jokainen ehdotuksesta pitänyt kertomassa esimerkiksi minkälaisen näppäimistön, touchpadin ja apuvalon (ThinkLight) Retro ThinkPadiin toivoisi.

Kysymyksiä on myöhemmin tulossa lisää, joten kannattaa seurata blogia tarkasti.

ThinkPadin ThinkLight tuplana <3

Kyse ei olisi aivan T60 mallin kuorista mutta laite muistuttaisi huomattavasti sarjan laitteita Hillin ajatuksena olisi tehdä tästäkin mallista ohut, noin 18 milliä paksu kannettava. Optista asemaa ei konseptikuvista erota, se olisi kuitenkin hyvä olla mukana ammattilaisten näkökulmasta katsottuna, kuten myös läjä erilaisia portteja. Nämä ovat kuitenkin vain minun toiveita, katsotaan mitä sieltä lopulta tulee, jos mitään :)

Vaikuttaa kuitenkin siltä että projektista olisi tulossa totta mutta rauhoitutaan nyt vielä hetkeksi ja seurataan tarkasti David Hillin blogia aiheesta.

LÄHDE: David Hill Lenovo Blogi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"