maanantai 3. elokuuta 2015

Nokia myy karttansa Saksaan

Nokia on sopinut Here-karttapalvelunsa myymisestä kokonaisuudessaan Saksalaiselle autoteollisuudelle. Kaupan hinta on 2.8 miljardia euroa. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2016 ensimmäisellä neljänneksellä.

Kauppaa ei ole siis ostanut yksittäinen automerkki vaan yhteenliittymä johon kuuluu Audi, BMW sekä Daimler. Heren on tarkoitus jatkaa erillisenä yksikkönä johon yhteenliittymä ei ainakaan aluksi olisi tulossa tekemään vaatimuksia.

Nokia mainitsi tiedotteessaan olettavansa saavansa lopulta hieman yli 2.5 miljardia euroa nettoa kaupasta sillä, "kauppahintaa alentaa tämän hetkisen arvion mukaan hieman alle 300 miljoonan euron suuruiset siirtyvät vastuut."

Heren luvataan jatkavan nykyisten palveluiden tukemista ja kehittämistä, joten mobiiliversiot Here-palveluista varmaankin tulevat olemaan osa Heren liiketoimintaa jatkossakin, tähän on kuitenkin melko tervettä varautua suurella varauksella.

Here-palveluiden integroimisesta Saksalaisautoihin ei ole vielä mitään viitteitä uuden omistajuuden kannalta tarjoiltu mutta voinee olettaa että Bemareista Here jatkossa löytyy.

Heren omistajuus Eurooppalaisille autoille on kova juttu, Apple tarjoilee omilleen tällä hetkellä navigointi- ja muita älypalveluita, kuten myös Googlekin, tosin Google tarjoaa palveluitaan laajemminkin mutta hyvin heikolla otolla.

Autovalmistajille oma karttapalvelu on tärkeä taloudellinen ja miksei myöskin asiakassitova ratkaisu. Suurten automerkkien omistajuudessa Herestä voi tulla suurikin alan standardi. Yhteenliittymä on kuitenkin avoin tarjoamaan Herestä ratkaisuja myös muille valmistajille ja kehittäjille joten asemat ovat hyviä.

Kesäkuun lopussa Heren palveluksessa oli 6 454 työntekijää.

LÄHDE: Nokian lehdistötiedote

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"