keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Facebookiin tulossa "en tykkää" -painike

Facebookiin tulossa "en tykkää" -painike"Dislike" -tai Suomeksi "En tykkää" -painikkeesta on vihdoin tulossa todellista, se on ollut monen Facebook käyttäjän toivelistalla vuosia.

Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on ilmoittanut kysy/vastaa tapahtumassaan että pian käyttäjät voivat ilmaista paremmin tunteitaan asioissa jotka eivät aina ole mukavia, Zuckerberg on tuomassa palveluun "En tykkää" -painikkeen.

Zuckerberg kertoi että Facebookiin ei haluttu tehdä Reddit-tyylistä up/down äänestys järjestelmää ja siksi painiketta ei alkuun tuotu laisinkaan palveluun.

Myöhemmin kehittäjät kuitenkin ymmärsivät vihdoin ettei kyse ole käyttäjien keskuudessa siitä vaan halusta tukea ja ymmärtää vaikeitakin asioita, heidän on helpompi tuoda mielipide myös asiasta julki näin.

Mark Zuckerberg sanoi osuvasti "ei jokainen hetki ole iloinen hetki".

Jos nyt esimerkiksi joku ilmoittaisi tulleensa kipeäksi, ei siitä tarvitse todellakaan pitää mutta sitä voi tukea ilmaisemalla "en tykkää".

Ei enää siis kiusallista tilannetta osoittaa tukea tai ilmoittaa lukevansa jotain mielestään ikävää uutista, pian siihen on selkeä painike, jolla mielipiteen voi tuoda nopeasti julki.

Dislike -toiminnosta ei kerrottu vielä kuitenkaan kovin tarkkaan, esimerkiksi miten se näkyy painiketta painavan ystäville, onko toiminto sama kuten tykkää painikkeen kanssa.

Entäs tuleeko painike myös verkkosivuille?, jossa sivustosta voi nykyisin tykätä (kuten esimerkiksi IT Paukussa).

Zuckerberg kuitenkin kertoi että Facebookissa ollaan kehitetty painiketta jo tovi eikä se ole ollut kovin helppoa, se on ollut jopa yllättävän haasteellista.

Painikkeen ilmestymisen ajankohtaa ei vielä kerrottu sen tarkemmin mutta todennäköisesti sen vapauttaminen kaikille käyttäjille on hyvinkin lähellä.

LÄHDE: Business Insider

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"