perjantai 4. syyskuuta 2015

Google suunnittelee paluuta Kiinaan

Google suunnittelee paluuta KiinaanGooglen on kerrottu olevan kiinnostunut palaamaan Kiinaan josta se lähti viisi vuotta sitten. Tuolloin yhtiö kyllästyi Kiinan esittämiin sensurointivaatimuksiin sekä Kiinasta tulleisiin hyökkäyksiin yhtiön tietoverkkoihin.

Nyt kuitenkin Google on kiinnostunut jälleen Kiinan markkinoista ja olisi jopa jo käynyt keskusteluita Kiinan valtionedustajien kanssa, tämä tarkoittaa vain sitä että Google olisi valmis hyväksymään Kiinan sensurointivaatimukset, todellisuudessa sensurointia tehdään lähes joka maassa jo joten Googlella olisi ainakin työkalut vaatimuksiin valmiina.

Ilmeisesti Googlea kiinnostaa maailman suurimmat mobiilimarkkinat ja yhtiö toivoo saavansa muun muassa sen Google Play palvelut maahan, Google Play kattaa elokuvat, musiikin, kirjallisuuden sekä mobiilisovellukset joille kaikille yhtiö uskoo saavansa Kiinassa rutkasti asiakaskuntaa.

Ensimmäisenä olisi tarkoitus saada avatuksi kuitenkin Androidista tuttu Google Play Store -sovelluskauppa maahan.

Kiinalainen Google Play Store olisi kuitenkin huomattavasti erilaisempi kuin mihin esimerkiksi täällä Suomessa on totuttu. Kiinassa paikallisen sisällön täytyy näkyä palveluissa aina ensimmäisenä ja luonnollisesti ulkomainen sisältö käy läpi sensurointikoneiston.

Googlen on tarkoitus perustaa Google Play Kiinaan paikallisten kumppaneiden avustuksella jotka ilmeisesti ylläpitäisivät kirjastoja ja huolehtisivat maan lakien noudattamisesta.

LÄHDE: The Inofrmation

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"