keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Google muutti logonsa, kaikki eivät pidä

Google muutti logonsa, kaikki eivät pidäGoogle muutti 1.9. logonsa leikkisemmän oloiseksi mutta kuten yleensä, muutosta myös vastustetaan.

Uutta logoa on kuvailtu leikkisäksi ja hauskaksi, se muistuttaa erityisesti värikkäitä kirjainmagneetteja joita monelta löytyi aikoinaan tai ehkä nykyisinkin jääkaapin ovesta.

Verkkokansa on kuitenkin jakaantunut eilen esiteltyjen logojen vuoksi, osa hyväksyy muutoksen mutta ääntä ovat pitäneet muutosta vastaan olevat, verkkokansa haukkuu logoa lähes jokaisessa uutisoinnissa joka muutoksesta kertoo, toki myös positiivista palautetta on vyörynyt.

Googlen logo vuodesta 2013  asti oli jo huomattavasti hillitympi kuin aikaisemmat versiot, uuteen on vaihdettu hieman paksumpi mutta värikkäämpi fontti. alla aikaisemmat versiot kuvina:

Google päivitti siis tekstilogo Google sekä G -logon, joka ennen oli pelkkä sininen pieni g kirjain, tekstilogo tavallaan muuttui kevyeksi mutta G-logo sai väriä ja syvyyttä.

G-logo muistuttaa enemmänkin jonkin valokuvaeditorin logoa kuin Googlea joka ainakin allekirjoittaneen mielestä on siten epäonnistunut, se ei erotu enää muista sovelluksista niin selkeästi, tekstilogo taas on onnistunut.

Google on päivittänyt myös muiden sovelluksiensa kuvakkeita sekä ominaisuuskuvakkeita, kuten esimerkiksi Google Mapsin sekä Google Plussan kuvakkeita, nämä muutokset ovat kuitenkin huomattavasti hillitympiä kuin pääasiallisen tuotteen eli Googlen vastaavat.

Ominaisuuskuvakkeista esimerkiksi IT Paukun juttujen "+1 painike" on muuttunut uuden tyylin mukaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"