maanantai 5. lokakuuta 2015

Suosittu AdBlock myyty tuntemattomalle ostajalle

Suosittu AdBlock on myyty tuntemattomalle ostajalleAdBlock on erittäin suosittu selainlaajennus joka estää verkkosivujen mainokset, sillä on noin 40 miljoonaa yksittäistä käyttäjää ja nyt liitännäisen kehittäjä on ilmoittanut että se on myynyt laajennuksen yhtiölle joka haluaa ilmeisesti pysyä nimettömänä.

Myöskään kauppasummaa ei ole julkaistu.

Paljon on siis kysymysmerkkejä siitä mitä AdBlockille tulee tapahtumaan, Michael Gundlach joka on liitännäisen pääkehittäjä kertoi kuitenkin että ostajayhtiö tulee hyväksymään liitännäiselle jatkossa niin sanotut hyväksytyt mainokset, joka tarkoittanee sitä että yhtiö päästää tarpeeksi maksavat mainostajat suodattimen läpi.

AdBlockin käyttäjän on ainakin tässä vaiheessa vielä mahdollista estää myös hyväksytyt mainokset mutta tulevissa versiopäivityksissä tähän voi tulla muutos.

Kuka ostaja lopulta on ja miksi se haluaa pysyä nimettömänä, miksei kauppasummaa ole julkaistu?

Michael Gundlach jättää ilmeisesti liitännäisen kokonaan, mutta sekään ei ole varmaa

Muitakin mainosestosovelluksia on tarjolla joten mainoksien estämistä voi jatkaa niiden avulla varmemmin kuin AdBlockin.

Mainosestojen käyttämistä voi  silti hieman miettiä, onko se tarpeen ylipäänsä?

AdBlock Plus on toinen erittäin suosittu mainosestäjä jolla on viime tietojen mukaan jopa 50 miljoonaa käyttäjää, Plus on tukenut hyväksyttäviä mainoksia jo hieman pidempään, siten että ne ovat oletuksena päällä. Plussassakin on mahdollista sulkea toiminto pois käyttäjän toimesta.

LÄHDE: THN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"