maanantai 2. marraskuuta 2015

Se todella tapahtui, Amazon poisti Apple TV:n sekä Google Chromecastin verkkokaupastaan

Se todella tapahtui, Amazon poisti Apple TV:n sekä Google Chromecastin verkkokaupastaan

Amazon verkkokaupasta ei voi enää tilata Google Chromecast- tai Apple TV laitteita.

Uutisoimme kuukausi sitten Amazonin suunnitelmista poistaa mediasoitintuotteet jotka eivät tue Amazonin omaa videopalvelua verkkokaupastaan ja nyt Amazon on tehnyt lopullisen liikkeensä asian suhteen.

Verkkokaupan haku ei ole lauantaista lähtien enää listannut mediasoittimia joissa ei ole tukea Amazonin Prime Video palvelulle.

Amazon ilmoitti aikeistaan jälleenmyyjille kuukautta ennen ja antoi heille oikeuden myydä tuotteet pois virtuaalihyllyiltään viime kuun ajan, jos tuotteet eivät menneet kaupaksi tuossa ajassa, ne poistettiin silti verkkokaupasta eikä uusia kilpailevia tuotteita listalle enää tulla hyväksymään, ei ainakaan ennen kuin Google ja Apple lisäävät tuen Prime Videolla.

Voi olla melko varmaa että Google ja varsinkaan Apple eivät tule Amazonin kiristykseen vastaamaan sen laajemmin ja myyvät tuotteensa mieluummin itse omien sivujensa kautta.

Tapahtunutta voisi verrata tilanteeseen jossa ostoskeskuksen johtaja määrää mitä tuotteita ei saa ostarilla myydä, vaikka ei tiloissa toimivia liikkeitä omistaisikaan, tai vuokranantajaan joka kieltää asunnon vuokraajia pitämästä asunnossa punaisia vaatteita koska ei pidä väristä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"