maanantai 7. joulukuuta 2015

Mozilla vetäytyy linkkimyynnistä

Mozilla vetäytyy linkkimyynnistäMozilla teki viime vuonna muutoksia Firefoxin välilehtinäkymään tarjoten siihen valmiiksi linkkejä, lähinnä maksettuja sellaisia. Moni käyttäjä kritisoi Mozillan uutta käytäntöä ja nyt Mozilla lopettaa kyseisen toiminnan.

Mozilla kutsuu mainoslinkkien asettamista selaimeen kokeiluksi, he myöntävät että vaikka mainoslinkit voivat ollakin hyvää bisnestä, ei se ole sitä nyt Mozillalle joka jatkossa haluaa keskittyä entistä enemmän käyttäjän peruskokemuksen parantamiseen.

Mainonnalle etsitään tilaa jatkossakin:

Tulevaisuudessa kuitenkin mainoksia saattaa ilmestyä Mozillan hallinnoimiin selaimiin ja käyttöjärjestelmiin sekä niiden komponentteihin, paikoista joista niitä ei välttämättä ymmärrä mainoksiksi kuten kirjanmerkkeihin tai miksei vaikkapa tarjoten käyttäjille VPN-palveluiden mainoksia (ehdotuksia) esimerkiksi selaimen tietosuojaan liittyvissä asetuksissa.

Nimittäin vaikka Mozilla nyt jättääkin välilehtinäkymän rauhaan, etsii se jatkuvasti parempia keinoja tuoda mainoksia selaimeensa tai ylipäänsä sovelluksiinsa joista se on vastuussa, tarkemmin se tarkoittaa sitä että he yrittävät löytää "sopivan balanssin käyttökokemuksen ja mainonnan välille".

Pakkomainokset ohjaavat varmasti valveutuneimmat käyttäjät muiden sovelluksien pariin:

Firefox ja sen sisarohjelmat ovat avointa lähdekoodia, vaikkakin hieman rajoitetulla lisenssillä, koodia on silti käytetty hyväksi jo monissa vaihtoehtoisissa projekteissa jotka tarjoavat Firefoxin perinteiset toiminnot mutta ilman kytköksiä Mozillaan, tästä on hyvä esimerkki Debianin ylläpitämä Iceweasel -selain, Iceweaselin kaltaiset projektit yleistyvät varmasti tulevaisuudessa jos Mozilla hakee rahoitusta toiminnalleen asettamalla mainoksia tuotteisiinsa.

LÄHDE: Mozilla blog

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"