torstai 28. tammikuuta 2016

Applen Safari-selain kärsii bugeista

Applen Safari-selain kärsii bugeistaApplen iOS-laitteiden mukana toimitettava verkkoselain Safari, on kärisnyt lyhyessä ajassa jo kahdesta melko vakavasta bugista jotka kaatavat sen, korjauspäivityksiä ei ole vielä julkaistu.

Ensimmäinen bugi joka selaimen kaataa on lyhyt koodinpätkä jonka lataamalla selaimen saa kaatumaan, tämä kuitenkin vaatii sen että käyttäjä on saatava sivulle jossa koodi majailee.

Eilen ilmaantui kuitenkin jälleen uusi erikoinen virhe joka kaataa koko selaimen, tällä kertaa kyse ei ole verkkosivusta löytyvästä koodista vaan jostakin muusta:

Jos käyttäjä yrittää aktivoida selaimen osoiterivin, kaatuu selain heti eikä se näytä minkäänlaista virheilmoitusta käyttäjälle.

Osoiterivibugi johtuu vakavasta virheestä joka on tiettävästi Applen omilla palvelimilla, sillä virheen saa “korjatuksi” yksinkertaisesti ottamalla asetuksista Safari-ehdotukset -toiminnon pois käytöstä.

Safari-ehdotukset on tarkoitettu helpottamaan käyttäjän tekemiä hakuja, syöttämällä tunnetun verkko-osoitteen lopun osoiteriville automaattisesti, tai tarjaomalla linkkejä sekä hakutulkosia selaimen osoiterivin alapuolelle.

Koska kyse ei ole ohjelmistopäivityksen tuomasta virheestä, on ilmeistä että selaimen esittämät ehdotukset haetaan Applen palvelimelta verkon yli ja ilmeisesti selain ottaa heti yhteyttä kyseiseen palvelimeen kun osoiterivi aktivoidaan, yhteydenotossa on nyt kuitenkin vakavanlaatuinen virhe joka sulkee selaimen.

Koskee ilmeisesti myös joitakin OS X käyttäjiä?

Virhe ei ilmaantunut Apple iPad Airissa jossa on 9.3b2 käyttöäjärjestelmä, suurin osa raportoiduista ongelmista koskeekin iPhone puhelimesta löytyvää selainta mutta myös joitakin tapauksia on raportoitu joissa kyseinen virhe näyttää esiintyvän myös Applen tietokoneissa joihin on asennettu OS X -käyttöjärjestelmän  tuorein versio eli El Capitan (10.11.1).

Kyseinen virhe ei siis esiinny kaikilla tai jos esiintyykin niin sattumanvaraisesti.

Alla video jossa bugia esitellään iPhone puhelimella:

LÄHDE: 9to5mac.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"