maanantai 18. tammikuuta 2016

EU-ihmisoikeustuomioistuimen päätös: Työnantaja saa seurata yksityisviestittelyä

EU-ihmisoikeustuomioistuimen päätös: Työnantaja saa seurata yksityisviestittelyäViime viikolla Euroopan ihmisoikeustuomioistuin teki päätöksen jonka mukaan työpaikka saa seurata työntekijänsä yksityistä viestintää, ilman että rikkoisi työntekijän oikeuksia.

Varsinkin suomalaisessa mediassa juttua on uutisoitu siten että se koskisi kaikkea mahdollista työntekijän viestintää millä tahansa laitteella ja samalla on unhodettu kertoa yksi tärkein pointti joka lieventää asiaa huomattavasti.

Työnantaja saa seurata mitä tahansa toimia työntekijälleen työvälineeksi antamassaan laitteessa (työnantajan resurssi), on se sitten puhelin tai tietokone ja päätös on tässä tapauksessa linjaus sille että työnantajan on hyväksyttävää seurata juurikin näitä välineitä, eli sitä mitä työntekijät niillä tekevät työnsä lisäksi.

Äkkiseltään voisi  pitää huonoa huumorina kyseistä tapausta jossa työntekijä sai potkut siitä että oli keskustellut perheensä kanssa Yahoo Messenger sovelluksen kautta työnantajan työntekijälleen luovuttamalla tietokoneella.

Yksityiskohtia kuitenkaan tietämättä potkujakaan ei sellaisenaan pitäisi heti pitää huonona vaihtoehtona, taustalla voi olla myös muuta härkkää työntekijän ja työnantajan välillä tai sitten Yahoo Messengerin käyttäminen on todella hidastanut työntekijän työpanosta aivan liikaa.

Työpaikan käytännöissä oli kuitenkin ilmoitettu ettei yksityistä viestittelyä hyväksytä työnantajan omistamilla laitteilla vaan kaiken viestinnän on liityttävä työhön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"